Siófok  10  •  3.9 kn       

Keszthely  8.1  •  3 kn       

Balatonfüred  9.6  •  5.2 kn       

Balatonboglár  9.4  •  3.7 kn       

Orfű   •  0 kn       

Velencei-tó  8.4  •  4.6 kn       

Tiszafüred  8.1  •  7.1 kn       

Mályi-tó  9.2  •  2.6 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Újra Aranysekli!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nosztalgikus hangzású név, immáron egy tengeri versenyhez kötődik. Somos Zsolt beszámolója az III. Aranysekli Adria Kupáról.

Újra Aranysekli!

A verseny a szokott a helyen, Biográdban rajtolt és a szokott útvonalon haladt, majd Vis szigeténél fordult. A mostoha időjárási körülmények ellenére a mezőny hősiesen abszolválta a kihívást. 21 hajó indult 2 osztályban és valamennyien teljesítették a kijelölt távot. Az Euromarine Kft.-t képviselő rendezőség ismételten kitett magáért, gondosan felügyelte és irányította a futamokat.

Az abszolút versenyt ismét és megérdemelten Dr. Farkas Tamás és csapata nyerte. A 340-es osztályban Dr. Cu-Cu Novák Csaba nem tudta megvédeni tavalyi elsőségét. A Sáfián Laci által kormányzott BLYC Sailing Team – az egy napot leszámítva, ami Lacit megviselte és szótlanná tette – tanárosan vitte a vasat és ezzel elhozta osztályában az első díjat. A mumusuk, akiket fogadáson hendikepben tettem volna meg, a csodálatos és kitűnően vitorlázó Női Csapat, Sabján Annamária irányításával osztályukban a 4. helyen végzett.

A nagy hajók között feltűnően jól szerepelt a Vancsek László nevével fémjelzett Andok Sailing Team és az idén debütáló Bern Sailing Team, Bernáth László kapitány első hegedűssel, zongorán jobb kézzel kísérte Erdősi Csaba. Talán a celebek is jól érezték magukat kivéve Auth Csillát, aki a saját utolsó számát már nem várta meg. Megjegyezném, hogy kedves vitrolástársunk, a színészsztárkormányos Szabó Győző által vezetett legénység állta a sarat. Nagy Vendelék az idén kitűnő versenyzéssel megszerezték a 2. helyet. Csapatom a Bock Sailing Team elégedett a 3. hellyel, én örülök, hogy velük versenyezhettem.

Minden csapatnak gratulálok a kemény munkáért és a balesetmentes jó szereplésért. A legjobbak vagytok! Jövőre ugyanitt remélem ellenetek versenyezhetünk!


Pomuczék felkészülten várják a szezont Siófokon Előző

Pomuczék felkészülten várják a szezont Siófokon

3. lett a Soling egységünk Olaszországban Következő

3. lett a Soling egységünk Olaszországban