Siófok  16.6  •  22.7 kn       

Keszthely  15.9  •  19 kn       

Balatonfüred  16.3  •  22.2 kn       

Balatonboglár  16.6  •  23.6 kn       

Orfű  16  •  15 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20.8 kn       

Tiszafüred  16.7  •  18.4 kn       

Mályi-tó  12.9  •  16 kn       

2024. március 28., csütörtök

Delfinek üdvözölték a mezőnyt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Tavaszi Regatta második napján már kora reggel a kellemes áprilisi napsütés fogadta a versenyzőket, aminek azért örült a mezőny, mert egy hosszú túrafutamot kellett teljesíteniük.

Delfinek üdvözölték a mezőnyt

Az előző napi rövidebb túrán jól ráhangolódtak a versenyzők a tengerre, és persze a rajtnál is figyelmesebbek voltak, így érvényes volt az összes csapat futama.

A rajt izgalmasan alakult, a vasárnapi győztes Pomucz Tamás Fekete Serege egy kreatív taktikával az élre tört. Az első jel kerülésénél azonban a második helyre csúszott vissza, ahol átvette a vezetést az asso Európa bajnok Detre Szabolcs és csapata, harmadikként a Halti Sailing Team fordult, Haltenberger Péterrel a kormánynál. A csatározások hevében a versenyzők nagy része nem csodálhatta meg a delfincsaládot, de a két kis delfin a papa és a mama kíséretében kitartóan ugrándozott a versenyhajók között.

Az első kötelező sziget kerülésénél a mezőny már kettészakadt. A Hercsel Erik kormányozta BYC Fanatics S. T. nevető harmadikként átvette a vezetést, mialatt Detre és Pomucz egymással küzdött, de szorosan ott volt mögöttük az LP Média S. T. és a vasárnapi futam ezüst érmes Incognito S. T. is. Utánuk a mezőny legidősebb kormányosa, Tuss Miklós navigálta a Spirituss csapatát. A mezőny második felét az 1988-as Olimpia résztvevője és azóta is aktív vitorlázó, Székely Antal vezette a Surgicare csapatával. Ők teljesen más útvonalat választottak, mint az összes többi hajó. Ez a taktika jónak bizonyult, egy hellyel előrébb léptek, a futam végén hatodikként &eac ute;rtek célba.

A táv felénél az élen már nagyon kiélezett küzdelem folyt. A két olimpikon Detre Szabolcs és Pomucz Tamás páros versenyt vívott egymással, belekényszerítve egyik a másikat különböző fordulókba, de a harmadik helyen a BYC Fanatics sem adta fel a harcot.
A cél felé közeledve már 20 csomó fölé emelkedett a szél sebessége, a szétszakadt mezőny első felében ugyan az a három hajó maradt. Végül a vasárnap is győzedelmeskedő Fekete Sereg, Pomucz Tamással a kormánynál ismét nyerni tudott. Szorosan mögöttük a Detre S. T. és a BYC Fanatics végzett. „Folyamatosan a Fekete Sereggel küzdöttünk, nagyon jó, kiélezett küzdelem volt. A hátszeles szakaszon Pomuczék mögöttünk voltak és mivel onnan frissült a szél, ők be tudták hozni a lemaradásukat. Ezután mi elrontottuk az orrvitorla felhúzást, innen már nem tudtunk javítani.” – mondta Detre Szabolcs a verseny után.
Stefán Tibor az Incognito S. T. kormányosa ezúttal eltaktikázta magát. A verseny felénél 100 méterre megközelítette a csapat az élbolyt, majd egy másik útvonalat választottak jó szél reményében. Ez végül 2 km hátrányt hozott nekik, így a keddi futamon minden tudásukra szükség lesz, ha dobogóra szeretnének állni a bajnokság végén.

A többszörös bajnok Tuss Miklós az utolsó előtti helyre esett vissza, mert kihagyott egy kötelezően előírt szigetkerülést, amit később korrigált, de ekkor már csak a 11. helyre ért vissza, ahonnan óriási bravúrral végül a 7. helyre hozta fel csapatát.

Futam eredmények

   1. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
   2. Detre S. T. – Detre Szabolcs
   3. BYC Fanatics S. T. – Hercsel Erik
   4. LP Média S. T. – Takács Viktor
   5. Incognito S.T. – Stefán Tibor
   6. Surgicare – Székely Antal
   7. Spirituss – Tuss Miklós
   8. Halti S. T. – Haltenberger Péter
   9. Hyper Team – Fülöp Szilárd
  10. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
  11. Corbolift S. T. – Holló Gábor

Időntúli befutó

    * Drink Team – Fedor Ferenc

III. Aranysekli Adria Kupa eredményei 3 futam után Előző

III. Aranysekli Adria Kupa eredményei 3 futam után

Raiffeisen Private Banking Kupa Következő

Raiffeisen Private Banking Kupa