Siófok  14.4  •  8 kn       

Keszthely  14.9  •  6 kn       

Balatonfüred  14.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  15.1  •  7.4 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.5  •  9.6 kn       

Tiszafüred  14.7  •  4.1 kn       

Mályi-tó  14  •  5.4 kn       

2024. április 26., péntek

I. Adriatic Challenge Tavaszi Regatta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Négy vitorlázó olimpikon részvételével rajtolt a 12 Bavaria 42 Match vitorlás fedélzetén az egy hétig tartó Tavaszi Regatta mezőnye az Adrián, Biogradban.

I. Adriatic Challenge Tavaszi Regatta

Erős mezőny, jó szélben
Nemcsak a versenyszervező Adriatic Challenge, hanem az időjárás is gondoskodott a kedvező körülményekről, hiszen a rajt pillanatában 7-8 csomós erősségű szélben, szikrázó napsütésben kezdődött el a szezonnyitó regatta.
Az első napon egy bemelegítő, rövid túra futamot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Ennek során nemcsak a vitorlázó tudásukról és navigációs képességeikről adnak számot a versenyzők, de a széltaktikát is helyesen kell ahhoz megválasztaniuk, hogy több sziget megkerülésével elsőnek érjenek a célba a varázslatos Kornati Nemzeti Parkban.

Két esélyes csapat, a SpiriTuss (kormányos: Tuss Miklós) és a Detre Sailing Team (kormányos: Detre Szabolcs), futama érvénytelen lett korai rajt miatt, így az első szigetet Holló Gábor vezényletével a Corbolift Sailing Team kerülte elsőként, mögöttük a Stefán Tibor kormányozta Incognito Sailing Team és a Fekete Sereg következett, az Európa bajnok Pomucz Tamással a kormánynál. Időközben nemcsak a szél erősödött, időnként 10 csomó fölé, hanem a Fekete Sereg is belehúzott. A jól megválasztott taktikának köszönhetően Pomucz Tamás első helyen kormányozta célba a csapatát. „Ma nem mi voltunk jók, hanem mi hibáztunk kevesebbet. Nagyon jó futam volt ráhangolódni az előttünk alló egy hétre, jó versenynek nézünk elébe” - nyilatkozta az 1992-es olimpikon Pomucz a verseny után. Mindössze 6 másodperc különbséggel mögöttük az Incognito Sailing Team örülhetett az előkelő második helynek, míg a verseny elején még az élen járó Corbolift Sailing Team végül harmadikként érkezett.

Hantó István, a vízi főrendező szerint, már most nagyon erős küzdelem látszik kirajzolódni. „Izgalmas egy hét elébe nézünk, élvezet egy ilyen bajnokságon rendezőként is részt venni, jó látni a sportág szeretetét. Hétfőn egy hosszabb túrafutamot rendezünk, majd következnek a pálya versenyek, végül az összetett eredmények alapján hirdetünk bajnokot.” – mondta Hantó István.

Futam eredmények
   1. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
   2. Incognito S. T. – Stefán Tibor
   3. Corbolift S. T. – Holló Gábor
   4. Halti S. T. – Haltenberger Péter
   5. LP Média – Takács Viktor
   6. Surgicare – Székely Antal
   7. Hyper Team – Fülöp Szilárd
   8. BYC Fanatics – Hercsel Erik
   9. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
  10. Drink Team – Magyar László

Korai rajt
    * Spirituss
    * Detre S. T.
 

A legjobb hazai vitorlázók a szezon első versenyén Előző

A legjobb hazai vitorlázók a szezon első versenyén

II. E/IOM Találkozó eredménye és képei Következő

II. E/IOM Találkozó eredménye és képei