Siófok  11.6  •  11.9 kn       

Keszthely  11.9  •  11 kn       

Balatonfüred  11.3  •  7 kn       

Balatonboglár  11.3  •  12.2 kn       

Orfű  12  •  7 kn       

Velencei-tó  13.9  •  12.7 kn       

Tiszafüred  12.1  •  4.6 kn       

Mályi-tó  11.2  •  7.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Balatonlelle jó évre számít

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Három pályázati pénzzel támogatott nagyberuházásra készül idén Balatonlelle, melyek együttes összköltsége közel 400 millió forint – írja a sonline.hu.

Balatonlelle jó évre számít

Balatonlelle napokban elfogadott 1,4 milliárdos költségvetésében a 77 millió forintos céltartalék mellett van egy 56 millió forintos lyuk. „Ekkora hiány még kezelhető, sőt év végéig a bevételek kompenzálhatják is” - vélekedett Kenéz István polgármester, aki a gazdasági válság ellenére jó évre számít.

A Balaton-parti település évről évre növekvő idegenforgalmi bevételt produkál, mely az elmúlt évben meghaladta a 300 millió forintot.

Tavasszal megindulnak az idei fejlesztések: elkezdik a rendezvénypark szociális épületeinek felújítását, újjáépítését. Márciusban startol a csapadékvíz-elvezetés megépítése, melynek költsége meghaladja a 123 millió forintot. Szeretnének a szezon előtt elkészülni a beruházással, de bármilyen okból adódó csúszás esetén a befejezést átütemezik a jövő tavaszra, mivel a munkálatok frekventált helyen folynak.

A napokban adják be a szabadtéri színpad átépítésének és az élményfürdő fejlesztésének kiviteli terveit a második fordulóra. Első körben mindkét pályázat nyert. A polgármester szerint szeptemberben indulhat a két jelentős turizmust elősegítő fejlesztés, melyek együttes költsége 270 millió forint.

Célban az Akena Vérendas, célegyenesben a Budapest Előző

Célban az Akena Vérendas, célegyenesben a Budapest

Versenybemutató I. – Csillagtúra Következő

Versenybemutató I. – Csillagtúra