Siófok  7.2  •  2.7 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  6.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.2  •  3.1 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  •  2.1 kn       

Tiszafüred  3.7  •  4.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.6 kn       

2024. április 20., szombat

A 72 éves Szlovén vitorlázó halála

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az ausztrál hatóságok szerint feltehetőleg meghalt az a 72 éves szlovén férfi, aki célul tűzte ki, hogy ő lesz a legidősebb ember, akik megállás nélkül körbehajózza a Földet.

A 72 éves Szlovén vitorlázó halála

 Az ausztrál hatóságok szerdai bejelentése szerint Jure Sterk üres vitorlását egy kereskedelmi hajó legénysége látta meg, és az idős férfinak nyoma sem volt.
Jure Sterk Új-Zélandból indult kilenc méteres hajójával 2007 októberében, remélve, hogy történelmet csinál. Két rekordot kívánt megdönteni. Ő akart lenni a legidősebb ember, aki valaha nonstop körbehajózta a Földet, és ezt a legkisebb, motor nélküli hajóval tette volna meg a „sportág” történetében.
Sterk amatőr rádiósokkal tartotta a kapcsolatot. Az utolsó bejelentkezése január elején volt. Az Ausztrál Tengeri Biztonsági Szolgálat (AMSA) szerdai bejelentése szerint ekkor 1900 kilométerre volt az óceánon Ausztrália nyugati partjaitól, és azt közölte, hogy viharba került, de nincs veszélyben.
Az ausztrál hatóságok szerint rossz állapotban volt a hajó, amikor megtalálták. A kereskedelmi hajó tengerészei, akik meglátták a vitorlást, nem mentek a fedélzetére, mert túl kicsi, és vihar is volt. Az AMSA szerint bármikor elsüllyedhet a hajó, ami olyan messze van a partoktól, hogy helikopterrel sem tudnák elérni.
 

Michael Desjoyeaux győzött, Rouland Jourdain feladta Előző

Michael Desjoyeaux győzött, Rouland Jourdain feladta

North fejlesztések a J-24 osztálynak Következő

North fejlesztések a J-24 osztálynak