Siófok  16  •  8 kn       

Keszthely  14.9  •  13 kn       

Balatonfüred  15.7  •  8.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  9.7 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  15.4  •  9.3 kn       

Tiszafüred  18.3  •  7.2 kn       

Mályi-tó  14.1  •  6.3 kn       

2024. február 26., hétfő

Ciprusi edzőtábor és verseny: Bakóczy Robi beszámolója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Majdnem két hetet töltöttem Cipruson egy nemzetközi edzőtáborban ötöd magammal, Giba vezetésével.

Ciprusi edzőtábor és verseny: Bakóczy Robi beszámolója

Megérkezésünk után szinte egyből átvettük a hajókat és ekkor kaptuk az első pofont is. Kiderült ugyanis, hogy egy jó hajó van és négy kevésbé jobb. Egyetértett a csapat abban, hogy azt a hajót Berecz Zsombi kapja. A többit sorsoltuk. Sajnos a sorsolás nem kedvezett (teszem hozzá gyorsan, hogy a többi hajó sem volt sokkal jobb), de az egyik leggyengébb hajót kaptam. Ha valaki figyelemmel követi a laserek számozását azt tudja, hogy a hajók száma meghaladta az 195 ezres számot. Na, ez a hajó 28 ezres volt. Kicseréltem az összes veretet meg egy-két helyen befoltoztam a hajót, de sajnos így is sokat eresztett. De a többi magyar hajó sem volt az igazi, szóval sebességben hozzájuk képest nem voltam vészesen lassú. Standardel edzettem és a versenyen is azzal indultam annak ellenére, hogy a tervben a radial verseny volt, mert csak 6 radialos gyűlt össze, míg standardben 33-an voltunk. A Zsombi volt olyan kedves, hogy odaadta a vitorláját.

A szél végig kedvező volt a versenyen csak az első nap volt egy kicsit trükkösebb. Nem is örültem neki, mert a harmadik helyről visszaestem a 13-ra. A mezőny nagyon erős volt, itt volt a horvát mezőny krémje, jó pár olimpikon és egy jó görög is, aki a versenyt meg is nyerte. A maradék három versenynapon 17 csomó volt az alap. Sajnos az egyik nap második futamában eltörtem a kormányomat így aznap beszereztem két betűt is. Az utolsó nap már nagyon fújt volt egy két pöff, ami 30 csomónál is nagyobb volt. Így végül a 19 helyen zártam. A hőmérséklettel is szerencsénk volt, mert napközben mindig elérte a 22 fokot. A napok végén mindig volt kiértékelés, gyakran kamerás felvételekkel. Mindenféleképpen hasznos volt, mert ilyen időjárási körülmények között nagyon ritkán tudunk vitorlázni. Kondícióban, mint az egész csapat úgy én is fejlődtem és ennek biztos nagy hasznát tudom majd venni a radialban. A hét slusszpoénja, hogy láttunk repülőhalat, ami ott repkedett a hajónk előtt.

Üdv mindenkinek,

Robi

Ha már nem bírod: Micro Magic Előző

Ha már nem bírod: Micro Magic

Százharminccal, fék nélkül a jégen Következő

Százharminccal, fék nélkül a jégen