Siófok  9.4  •  4.6 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7.8 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  12.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  9.6  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Megmenekült Jean Le Cam

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Helyi idő szerint 18:10 perckor sikeresen kimentették a bajba került Jean Le Camet. Bár a chilei partoktól egy komplett flotta indult útnak, a francia hajós életét honfitársa, Vincent Riou mentette meg végül!

Megmenekült Jean Le Cam

A francia hajós, aki a VM Matériaux fedélzetén a harmadik helyen haladt a Horn-fok közelében, mintegy 25 csomós (50 km/órás) szélben, annyit még el tudott mondani telefonon az otthoni technikai csapatának, hogy gondjai akadtak, de aztán hirtelen megszakadt a kapcsolat.
A vészjelzést követően riasztották a nemzetközi tengeri mentőszolgálatot, majd egy chilei katonai gép, valamint egy teherszállító hajó indult a megsegítésére. Társuk feltételezhető helye felé vette útját a viszonylag közelben vitorlázó Vincent Riou (PRB) és Armel Le Cléac,h (Brit Air) is.

A mentésére indult csapatok közül elsőként honfitársa és egyben barátja, Vincent Riou ért a helyszínre és lépett először kapcsolatba a hajóban rekedt társával. Időközben Chile partjaitól is elindultak a mentőegységek, de bevetésükre már nem lesz szükség, mert Le Cam megmenekült.

A szervezők tájékoztatása szerint Le Cam mentőfelszerelésben mászott ki a hajójából, miközben Riou a felborult hajó körül körözött. Negyedik kísérletre sikerült felvennie társát, de a manőverben Riou hajója is megsérült, így most fővitorla nélkül kénytelenek tovább hajózni.

Armel Le Cléac’h a Brit Air fedélzetén végig nyomon követte a bajba jutott Le Cam kimentését, jelenleg pedig Riou hajóját kíséri, míg azon a károkat felmérik.

Életveszélyes a Balaton jege Előző

Életveszélyes a Balaton jege

Indul a jégvitorlázó szezon Következő

Indul a jégvitorlázó szezon