Siófok  14.4  •  19.8 kn       

Keszthely  15.9  •  18 kn       

Balatonfüred  14  •  19 kn       

Balatonboglár  14.4  •  17.8 kn       

Orfű  16  •  6 kn       

Velencei-tó  17.5  •  17.4 kn       

Tiszafüred  14.5  •  15.8 kn       

Mályi-tó  12.9  •  15.4 kn       

2024. március 28., csütörtök

Kiosztották a bizonyítványt a balatoni strandoknak

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Tíz balatoni strand kapott jelest a szezonvégi bizonyítványosztásnál a fürdőzőktől, közöttük is a badacsonyi, a balatonboglári Platán strand, valamint a balatonszemesi szabadstrand és élményfürdő szerepelt a legjobban.

Kiosztották a bizonyítványt a balatoni strandoknak

A Balatoni Turisztikai Szolgálat (BTSZ Bt.) tóparti fürdőhelyeket bemutató portálja, a Balatontipp.hu augusztusban indította el minősítő rendszerét, amelyben az olvasók az idei szezonban gyűjtött tapasztalatok alapján mondhattak véleményt a strandokról. A százhúszezer látogatóból a szeptember közepi bizonyítványzárásig több mint kétezren adták le osztályzatukat tíz kategória szerint a portálon önállóan szereplő hetven strandra. A most nyilvánosságra hozott összesítésbe az a 46 strand került be, amelyikről legalább 20 fürdőző rögzítette véleményét.

A kétharmad-részben fizetős, harmadrészben ingyenesen működő fürdőhelyek összesített átlageredménye 4,2 lett. Az 1762 olvasó leggyengébbre, kereken négyesre a WC-k, vizesblokkok minőségét, tisztaságát értékelte. Az átlaggal azonos jegyet, 4,2-t adtak a meder állapotára, a sportolási lehetőségekre, a kereskedelmi, vendéglátási szolgáltatások választékára, a vendégkörre, a személyzet viselkedésére és az ár-érték arányra. Az úszás lehetősége és a gyerekeknek biztosított játéklehetőség 4,3-es lett, a pázsit, a növényzet gondozottsága, a parti rész tisztasága, rendezettsége 4,5-el jeles osztályzatot kapott az összesített eredményben. A strandok közül 42 négyest vagy annál is jobb osztályzatot kapott, három strand 3,7-3,8-as jegyével megközelítette a jó szintet, csak a keszthelyi Déli szabadstrand maradt el csak jelentősen a többitől a 3,1 átlagjegyével. Ennél a fürdőhelynél a meder állapota az 1,7-es osztályzatával éppen csak elérte az elégséges szintet. A jeles eredményt elérők között 4,5-es átlaggal végzett a balatonakali, a balatonudvari és a csopaki községi strand, a balatonvilágosi Club Aliga strandja, a gyenesdiási Diási és keszthelyi Városi strand. Náluk egytizeddel jobb eredményt ért el a szigligeti strand, 4,7-es átlaggal a legjobb osztályzatot kapta a badacsonyi, a balatonboglári Platán strand, valamint a balatonszemesi szabadstrand és élményfürdő. A sokak által kedvelt füredi Esterházy strand 4,4-es, a siófoki Nagystrand pedig 4,2-es átlagosztályzatot kapott a strandolóktól. A legtöbben a balatonlellei Napfény strandot és élményfürdőt értékelték. A százötvenkettő fürdőző 4,4-es átlagjegyet adott a fürdőre.
Határozat a balatonszemesi móló ügyében Előző

Határozat a balatonszemesi móló ügyében

Háborús emlékek a tó fenekén Következő

Háborús emlékek a tó fenekén