Siófok  7.7  •  3.7 kn       

Keszthely  4.9  •  3 kn       

Balatonfüred  7.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.6  •  5.9 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  6.5  •  3.8 kn       

Tiszafüred  4.1  •  4.4 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.4 kn       

2024. április 20., szombat

Egyre jobban ellép az üldözőktől az AIS

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A tengeri bajnokság 2. versenynapján Biogradban, az Adrián a kellemes vitorlázó szélnek köszönhetően a tervezett 2 pályaverseny helyett, 3 futamot rendeztek. A délután érkező misztrálnak köszönhetően a zsűri elnöke úgy döntött, hogy még egy pályaversenyre van lehetőség.

 A három pályaverseny és az igazi one design hajóosztályok valóban megmutatták a versenyzők közötti különbségeket.

Az élen mindig a címvédő AIS Sailing Team végzett, kétség nem fért hozzá, hogy ők a legjobbak. Már-már unatkoztak egyedül az élen, mert minden esetben óriási előnnyel nyerték a futamokat. „Foglalkozunk a hajóval, szeretjük a hajónkat és nemcsak a hajót, hanem az embereinket is felkészítjük a versenyre. A futamok előtt az egész csapat 100%-os felkészültséggel várja a rajtot.” – nyilatkozta Czégai Péter az AIS Sailing Team kormányosa.
A 2-3. helyen viszont futamonként változott a befutó végeredménye. Olyan újraosztások voltak a mezőnyben, hogy például a nyolcszoros Kékszalag győztes Litkey Farkasnak volt 4. 5., de 9. helye is. A legnagyobb riválisnak tartott Kelemen Tamás kormányozta Volksbank Magyar Építő Budapest Sailing Team az első futamban hozta is a papírformát és a 2. helyen ért célba, viszont a másik két pályaversenyben a riválisok jobban taktikáztak és teljesen megváltozott a sorrend. A friss asso Európa bajnok Detre Szabolcs is kiemelkedően futott, 2. és 8. helyezése is volt. Az olimpikon Berecz Zsombor kormányozta Deluxe Sailing Team az utolsó futamra jól taktikázott és a 3. helyen végzett. Szintén ebben a futamban a Liberty Sailing Team feljött a második helyre, míg az előző futamokban a mezőny közepén ért csak célba. Az átrendeződött mezőny még több izgalmat és meglepetést tartogat a következő napokra. Vajon az AIS Sailing Team megvédi-e bajnoki címét és továbbra is ilyen kiegyensúlyozottan versenyez majd vagy lesz olyan csapat, ami komoly veszélyt jelent számukra?

Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónk is jól szerepelt a mai pályaversenyen, a nagyvitorlát már rutinosan kezeli és ma már a bőszeles vitorlánál a spinnakernél is segédkezett.

A verseny második napjának one design eredményei itt elérhetők! Az ORC eredményeke pedig itt.

Fotók a hétfői és keddi napokról Előző

Fotók a hétfői és keddi napokról

A harmadik nap Következő

A harmadik nap