Siófok  22.2  •  8 kn       

Keszthely  19.9  •  5 kn       

Balatonfüred  21.9  •  5.2 kn       

Balatonboglár  22.2  •  9.2 kn       

Orfű  24  •  7 kn       

Velencei-tó  23.4  •  7.6 kn       

Tiszafüred  24  •  2.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5.2 kn       

2024. május 26., vasárnap

Aegean 600 - Új 600 tmf – es offshore tengeri verseny a Földközi tengeren

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Aegean 600 - Új 600 tmf – es offshore tengeri verseny a Földközi tengeren

Aegean 600 - Új 600 tmf – es offshore tengeri verseny a Földközi tengeren

Kevés olyan nagy óceáni offshore verseny van amelynek a távja meghaladja a 600 tmf – et. A legnagyobbak talán a Rolex Sydney – Hobart, a Rolex Fastnet, a Newport – Bermuda Race, a RORC Caribebean 600 és a szintén Rolex által sponzorált Middle Sea Race. Taalán ez utóbbi azért is érdekes mert a Földközi tengeren zajlik a verseny hasonlóan az új 600 tmf – es versenyhez az Aegean 600 – hoz. 

Az Aegean 600 – at a HORC vagyis a Hellenic Offshore Race Club szervezi majd és idén június 14 és 20 között zajlik majd. A verseny Athén – től délre Sounio – ban rajtol, majd innen Dél felé haladva hagyja el a Milos – i szigeteket majd Santorini caldera – n kell áthaladni. Innen továbra is Dél, Dél – Nyugat felé haladva Kassos, Karpathos és Rhodos – t kell kerülni majd innen észak felé. A verseny következő állomása Kandelousa, amit jobb oldalról kell kerülni, és ezután Kos - t, Farmakonissi – t és Agathonissi – t bal kéz felől kell elhagyni. Ezután Patmos szigete a következő állomás, majd egy „kapu” Mykonos és Dilos között. A befutó előtt még Kea szigetét kerülni kell és innen már csak újra Sounio – ba kell eljutni. A verseny elmélet távja nagyjából 600 – 605 tmf ami bőven ad lehetőséget arra, hogy valaki kipróbálja magát offshore körülmények között.

A versenyre a nevezés már elkezdődött és eddig tizenhárom nemzet 46 hajója nevezett már. A rendezők az indulni szándékozók számára igény szerint charter hajókat is tudnak biztosítani.

A verseny honlapja:

http://aegean600.com/

Új Around the Isle of Wight rekord született Előző

Új Around the Isle of Wight rekord született

Félmilliárdos halbölcsődét építenek 10 ezer köbméter kőből a Tihanyi-félsziget partjainál Következő

Félmilliárdos halbölcsődét építenek 10 ezer köbméter kőből a Tihanyi-félsziget partjainál