Siófok  14.4  •  7.7 kn       

Keszthely  13.9  •  7 kn       

Balatonfüred  14  •  8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  8.1 kn       

Orfű  16  •  4 kn       

Velencei-tó  14.7  •  8.1 kn       

Tiszafüred  15.4  •  5.5 kn       

Mályi-tó  13.3  •  4.6 kn       

2024. február 26., hétfő

A My Song nevű 130 lábas Superyacht vízbe esett egy cargo hajóról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A My Song nevű 130 lábas Superyacht vízbe esett egy cargo hajóról

A My Song nevű 130 lábas Superyacht vízbe esett egy cargo hajóról

A 130 lábas My Song nevű szuperyacht, amit a Reichel and Pugh tervezett és a Baltic yacht épített 2016 – ban eddig számtalan versenyt nyert. Talán a legemlékezetesebb a 2018 – as RORC Transatlantic Race, amin egytestű rekordot állított fel.

A hajó éppen a karibi térségből tartott Szardínia - ra egy cargo hajón miközben a tengerbe zuhant. A hajó május 25. – én este esett a vízbe Ibiza közelében. A hajó egyébként részt vett volna a június 4 és 8 között megrendezésre kerülő Loro Piana Superyacht Regatta – n, amit Porto Cervo – ban Szardínián rendeznek majd. A My Song Pier Luigi Loro Piana tulajdona, aki a versenyt szponzorálja és a tavalyi évben is sikeresen nyerte az eseményt.

A My Song egyébként egy full - carbon Superyacht, ami a maga 105 tonnájával (36 tonnás lift kiel) 56 méter magas Southern Spars árbocával és North Sails vitorláival 30 kts – es sebességre képes. A hajó 2017 – ben a World Superyacht Awards – on díjnyertes lett a 30 és 40 méter közötti kategóriában. A hajó külső és belső stylusjegyeit a Nauta Design tervezte és mindemellett rengeteg technikai újítást tartalmazott.

A hajót a Peters & May szállította, és amint David Holley  a cég ügyvezetője elmondta, a hasonló cargo baleseteket nem igazán szokták kommentálni, de a My Song esetében a nagy médiafigyelemre való tekintettel a vizsgálat részleteit ismertetik majd.

A hajó amikor szebb napokat élt:

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál Előző

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

Történelmi vitorláshajó ütközött és süllyedt el Hamburg mellett Következő

Történelmi vitorláshajó ütközött és süllyedt el Hamburg mellett