Siófok  18.9  •  5.2 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  18.5  •  6.1 kn       

Balatonboglár  18.7  •  5.7 kn       

Orfű  16  •  8 kn       

Velencei-tó  19.2  •  5.6 kn       

Tiszafüred  17.8  •  7.4 kn       

Mályi-tó  16.8  •  5.9 kn       

2024. június 13., csütörtök

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

A Royal National Lifeboat Institution (RNLI) önkéntes partimentő szolgálat és a Helly Hansen együttes erővel mentenek életeket a tengeren. A partnerség fontos része a Helly Hansen küldetésének, azaz hogy professzionális minőségű felszereléseket készítsenek és biztosítsanak a szakemberek számára, amelyek nem csupán életben tartják viselőiket, hanem egyúttal lehetővé teszik számukra, hogy munkájuk során úgy érezhessék, igazán élnek. A fulladásos balesetek elkerüléséért küzdő, jótékonysági szervezetként működő RNLI aktívan részt vett a termékfejlesztésben, ezzel is segítve a közös küldetést. Ennek kapcsán Becs Miller, az RNLI csapat tagja mesél arról, hogy milyen az, amikor nap mint nap szembenéz a kiszámíthatatlannal.

Az RNLI legénysége kizárólag önkéntesekből áll, akik több mint 142.200 életet mentettek meg 1824-ben történt alapításuk óta. A jótékonysági szervezet 238 állomást üzemeltet az Egyesült Királyság és Írország partvonalán, ahol 24 órás mentőszolgálatot működtetnek. Emellett a szervezet életmentői időszakosan a forgalmas strandokon is jelen vannak, árvízmentő csoportjuk pedig az árvíz által érintetteket támogatja. Hihetetlenül elhivatottak és igyekeznek a kiszámíthatatlanra is felkészülni – de vajon mi motiválja őket arra, hogy félelmet nem ismerve, még a legveszélyesebb partszakaszokon is gondoskodjanak az emberek biztonságáról?

A Helly Hansen számára éppen ezért Becs Miller a kiszámíthatatlanság egyik valós hőse, aki azért kezdett el az RNLI önkénteseként dolgozni, hogy segítséget nyújthasson azoknak, akiknek szükségük van rá. „Mindig is fontos volt számomra, hogy hasznos tagja legyek a közösségemnek, és kétségkívül szeretem a kihívásokat.” Szabadidejében maratonokat fut, sok időt tölt a szabadban, és rendszeresen úszik az Északi-tengerben. 22 éves pénzügyi karrierjét követően néhány éve, októberben csatlakozott az RNLI csapatához, amikor Skóciában hosszú, sötét éjjelek és viharos időjárás uralkodik. Úgy gondolta, hogy ha a telet végig tudja csinálni, akkor kétségkívül a nyár is menni fog. „Nagyon intenzív a felkészülés, általában vasárnap, hétfőn és csütörtökön gyakorlatozunk. Fontos volt számomra, hogy amit a srácok, azt én is egytől egyig végig tudjam csinálni. A fizikai erő természetesen sokat számít, így ezt tudatosan fejlesztem: rendszeresen járok edzőterembe és futni. Legalább ilyen fontos azonban az empátia is” – állítja.

Egy-egy vészhelyzet esetén Becs mindent félredob és hősiesen helytáll a legzordabb időjárási körülmények között is. Mivel csapatmunkáról van szó, kulcsfontosságú a megfelelő fókusz és a kommunikáció, hogy mindenki pontosan tudja a saját szerepét. Becs csapata változatos hátterű és foglalkozású önkéntesekből áll, a tagok között vannak például halászok, orvosok, sőt, még egy szélerőmű farm munkavállalói is csatlakoztak. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az RNLI tagja lehetek. Mind különbözőek vagyunk, ugyanakkor nagyon jó csapatot alkotunk együtt. Sok barátot szereztem itt, akikre ha kell, még az életemet is rábíznám” – állítja Becs. Ez tökéletesen megmagyarázza, miért képesek olyan hatékonyan életeket menteni.

Az RNLI-vel történő együttműködésről Paul Stoneham, a Helly Hansen vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk azokat, akik másokon segítenek. Közös motivációnk nem más, mint hogy erősítsük a vízi biztonságtudatot, és csökkentsük a fulladásos balesetek számát. Izgatottan vágtunk bele a közös munkába és nézünk a hosszú távú együttműködés elébe, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.”

A Helly Hansen immár 142 éve készít olyan felszereléseket, amelyek a zord óceáni körülmények között is megfelelő védelmet nyújtanak. A vállalat az RNLI legénysége számára egy olyan, minden időjárásban helytálló, mentőakcióhoz szükséges felszerelést nyújt, amelynek kialakításánál az elsődleges szempont a lehető legnagyobb mozgásszabadság biztosítása volt. Az új felszerelés vízálló, légáteresztő és lényegesen könnyebb, mint a korábbi. A réteges technikai öltözködés lehetővé teszi, hogy az önkéntesek egyaránt melegen és szárazon maradjanak, miközben életet mentenek. A Helly Hansen a mentőállomások számára a felszereléseken kívül életmentő készletet, mentőcsónakot, vállalati- és egyenruhákat is biztosít.

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, amelyet az 1960-as években az első Propile™ fleece középső réteg követett. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén.  A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

Siófok a Balaton Sportfővárosa Előző

Siófok a Balaton Sportfővárosa

A My Song nevű 130 lábas Superyacht vízbe esett egy cargo hajóról Következő

A My Song nevű 130 lábas Superyacht vízbe esett egy cargo hajóról