Siófok  17.2  •  2.4 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  16.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  17.2  •  2.2 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.3  •  2.8 kn       

Tiszafüred  16.4  •  2.9 kn       

Mályi-tó  16.1  •  2.4 kn       

2023. június 09., péntek

A Rán nyerte a One Ton Cup – ot is a Fast 40 Series - ben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Rán nyerte a One Ton Cup – ot is a Fast 40 Series - ben

A Rán nyerte a One Ton Cup – ot is a Fast 40 Series - ben

A Fast 40+ Series idei ötödik versenye a Wight Shipyard One Ton Cup volt, amelyet a Royal Ocean Racing Club szervezett. A sorozat ötödik versenyére összesen tizenegy hajó nevezett. Az eddigi négy versenyt és egy edzést is mind Niklas Zennstrom idén épült új Rán – ja nyerte eddig, így ismét felmerült a kérdés lesz e aki megszorongatja őket vagy továbbra is veretlenek maradnak.

Az első napon két futamot sikerült rendezni. A nap halasztással indult majd 10 – 15 kts – es szélben tudott a mezőny versenyezni. A várakozásoknak megfelelően mind a két futamot a Rán nyerte. A nap végén az előző évi One Ton Cup győztes Girls on Film állt a második helyen, ők mind a két futmban másodikok lettek. Harmadik helyen a Hitchhiker várta a folytatást két futam után aki egy ötödik és egy harmadik helyet vitorlázott.

A második napon már nem kellett várni a szélre és kellemes 20 kts – es szélben három futamot tudott rendezni a RORC. Az első futamot a Girls on film nyerte, a Rán lett a második és a Hitchhiker a harmadik. Ezután megint a Rán tudott két futamot nyerni, így öt futam uán továbbra is az élen állt. A Girls on film az első futam megnyerése után kicsit visszaesett és egy negyedik és egy harmadik helyet vitorlázott, de összetetben így is őrizte második helyét. Harmadik helyen a Hitchhiker állt aki első futamban vitorlázott harmadik helye után ment két másodikat is.

A harmadik napon az elsőhöz hasonlóan két futamot rendeztek. A hatodik futamot a Jubilee nyerte, második lett a Rán és harmadik a Tokoloshe. A második futam kicsit hosszab túrafutam volt, ami ismét a Rán győzelmét hozta, így három nap és hét futam után kilenc ponttal vezették a mezőnyt. A második helyen ért be az Elvis és harmadik lett a Rebellion.

Az utolsó napra is két futam maradt. Az elsőt a Hitchhiker nyerte, második lett a Girls on film és harmadik ismét a Tokoloshe. A Rán aki eddig csak első és második helyeket ment begyűjtött egy tizedik helyezést is ebben a futamban, viszont az utolsót ismét megnyerte és végül 12 pont előnnyel zárta a versenyt. Második lett ismét a Girls on film, amivel összetetben is a második helyet szerezte meg. A futamban és összetetben is a Hitchheker lett a harmadik.

Az idei Fast 40+ sorozat októberben Southampton – ban záródik majd.

A verseny honlapja:

http://fast40class2018.com

A negyedik GP – t is megnyerte a Rán a Fast 40  series - ben Előző

A negyedik GP – t is megnyerte a Rán a Fast 40 series - ben

A Suzuki bemutatta új DF175A és DF150A hajómotorjait a Genovai Hajókiállításon Következő

A Suzuki bemutatta új DF175A és DF150A hajómotorjait a Genovai Hajókiállításon