Siófok  12.7  •  15.1 kn       

Keszthely  10.9  •  7 kn       

Balatonfüred  12.4  •  1.7 kn       

Balatonboglár  12.4  •  12.5 kn       

Orfű  14  •  4 kn       

Velencei-tó  12.4  •  13.3 kn       

Tiszafüred  13.4  •  8.2 kn       

Mályi-tó  10.1  •  7.4 kn       

2024. április 20., szombat

A negyedik GP – t is megnyerte a Rán a Fast 40 series - ben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A negyedik GP – t is megnyerte a Rán a Fast 40 series - ben

A negyedik GP – t is megnyerte a Rán a Fast 40  series - ben

A Fast 40+ osztály idei negyedik versenye a Lendy Cowes Week keretében zajlott augusztus 4 és 7 között. A versenyre nyolc egység nevezett. Az eddigi fordulókban rendre az új RÁN nyert és összetettben hét pont előnnyel vezet a Girls on Film előtt. Nagy kérdés volt, hogy sikerül e megőrizni veretlenségét vagy esetleg lesz aki végre le tudja győzni.

Az első napon két futamot rendeztek. Az elsőt a Pace nyerte, második lett a Zephyr, harmadik a Girls on Film és csak negyedik a Rán. A második futamban a Girls on Film tudott nyerni és ezzelnégy ponttal nap végén ők vezettek. Második lett a futamban Jubilee és harmadik a Hitchhiker. Két futam utén a Pace volt a második helyen a Zephyr pedig pontazonossággal a harmadik.

Második nap a Rán szárnyakat kapott és a két futamból kettőt behúzott, de ez is csak a második helyre volt elég az összesítésben mert az első napon két negyedik helyet mentek. A Girls on Film két második helyével meg tudta őrizni vezető pozícióját két ponttal a Rán előtt. Harmadik helyen a Hitchhiker állt a második napon vitorlázott negyedik és harmadik helyeivel.

A maradék három futamban a Rán már nem igazán hibázott. Kettőt megnyert és egy harmadik helyet vitorlázott amivel nem csak a Lendy Cowes Week – et nyerte meg de négy forduló után veretlenül vezeti a sorozatot. Második helyen végzett a Girls on Film három pontra lemaradva a Rán mögött, és ezzel továbbra is második négy verseny után. A Lendy Cowes Week – en harmadik lett Hitchhiker, aki haonló helyen áll ezzel az összettett versenyben.

A Fast 40+ idei sorozatának következő állomása a One Ton Cup lesz a Royal Ocean Racing Yacht Club szervezésében szeptember közepén.

A verseny honlapja:

http://fast40class2018.com

Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát! Előző

Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát!

A Rán nyerte a One Ton Cup – ot is a Fast 40 Series - ben Következő

A Rán nyerte a One Ton Cup – ot is a Fast 40 Series - ben