Siófok  10.5  •  8.4 kn       

Keszthely  8.9  •  10 kn       

Balatonfüred  10.2  •  12.2 kn       

Balatonboglár  9.8  •  10.4 kn       

Orfű  12  •  14 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.2 kn       

Tiszafüred  10.6  •  11.3 kn       

Mályi-tó  11.2  •  8.5 kn       

2024. április 23., kedd

151 Miglia Race – Toscana legjava

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

151 Miglia Race – Toscana legjava

151 Miglia Race – Toscana legjava

Kilencedik alkalommal rendezték meg idén a 151 Miglia Race – t. A versenyt három klub rendezi, nevezetesen a Yacht Club Punta Ala, a Yacht Club Livorno és a Yacht Club Repubblica Marinara di Pisa. A verseny is ezen az útvonalon zajlik. A rajt Livorno – ban van, ahonnan a mezőny észak felé indul egészen Pisa – ig majd itt délnek veszik az irányt és a Corsica északi részén lévő Giraglia érintésével haladnak tovább Grosetto – ig, majd innen már csak egy rövid szakasz van északnak a befutóig Punta Ala kikötőjéig. A verseny elég közkedvelt, részben a táv, részben a helyszín miatt, hiszen az útvonal Toscana partjainál halad ami, mind szárazon mind vízen igencsak közkedvelt. Az idei versenyen tíz nemzet kétszáztizenhét hajója vett részt, nagy részben olasz hajók, de volt orosz brit vagy amerikai indulója is a versenynek.

A 151 Miglia Race köré hasonlóan más nagy versenyekhez rengeteg programot szerveznek. Az idei esemény felvezető rendezvénye például az M32 Series egyik Európai állomása volt, amit Pisa – ban tartottak. A verseny rajtja csütörtök délután volt. A 151 mérföldes táv nem a leghosszabb táv, de így is 15 és fél óra kellett az első hajónak a levitorlázásához. A befutó is izgalmasra sikeredett, ahol a két Maxi a Vera és a Pendragon vívott Match Race párharcot. A versenyt végül az utóbbi nyerte, ahol a taktikus a négyszeres olimpiai érmes Alessandra Sensini volt.  Harmadiknak a SuperNikka érkezett. Kis érdekesség hogy ezen a rövid ebb távú versenyen indult ugyan trimaran az Ad Maiora (ORMA 60) de csak a negyedik helyen tudott befutni.

Az ünnepélyes díjkiosztó szombaton volt, ahol az olaszok kitettek magukért és a koncertek mellett tüzijátékkal zárták az eseményt.

A verseny honlapja:

http://151miglia.it/

Nyomonkövetés:

http://yb.tl/151miglia2018

Hamarosan indul a Sió - zsilip átépítése Előző

Hamarosan indul a Sió - zsilip átépítése

Loro Piana SuperYacht Regatta Következő

Loro Piana SuperYacht Regatta