Siófok  12.7  •  15.6 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  12.4  •  13.3 kn       

Balatonboglár  12.7  •  17 kn       

Orfű  17  •  10 kn       

Velencei-tó  15.5  •  16.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  12.9 kn       

Mályi-tó  15.5  •  11.8 kn       

2024. március 28., csütörtök

A Helly Hansen Ægir H2Flow kabátja elnyerte a German Design Award 2018 díjat

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Helly Hansen Ægir H2Flow kabátja elnyerte a German Design Award 2018 díjat

A Helly Hansen Ægir H2Flow kabátja elnyerte a German Design Award 2018 díjat

A Helly Hansen a világ egyik legrangosabb díjával ünnepli a vitorlás szezon indulását: az Ægir H2Flow Jacket ugyanis elnyerte a German Design Award 2018 díjat. A díjnyertes kabát megalkotásához a vállalat nem mástól, mint a világ egyik leggyorsabb Földkerülő vitorlázójától, Thomas Coville-től merített ihletet, amely azóta a gyakorlatban is bizonyít, hiszen a Volvo Ocean Race-en a spanyol MAPRFE csapat is ebben szeli az óceánok habjait.

A German Design Award minden évben magasra teszi a lécet, ami a nyertesek kiválasztását illeti: az üzleti, oktatási, tudományos és design területek szakértőiből álló zsűri kizárólag olyan termékeket és design megoldásokat díjaz, amelyek jelentősen eltérnek a versenytársaiktól a design és a minőség tekintetében.

A German Design Award 2012-es indulása óta egyre népszerűbb: akkoriban mintegy 1500 nevezés került a zsűri elé, idén pedig már több mint 5000 terméket neveztek, amelyeknek csak egyharmada érdemelte ki a "Győztes" címet.

A German Design Council számos okból kifolyólag ítélte oda a győztes díjat az Ægir H2Flow Jacket kabátnak, de ezek közül is kiemelkedik a design mögött álló inspiráció. A zsűri az eredményhirdetést követő nyilatkozatában kiemelte: "Az Ægir H2Flow Jacket olyan prémium csúcstechnológiájú termék, amely megfelel a legszigorúbb szakmai követelményeknek is. A vízálló, szélálló és légáteresztő vitorlás kabát maximális szabad mozgást kínál a kiemelkedő funkcionalitás mellett. "

A sailing kategória ügyvezető igazgatója, Øyvind Vedvik, valamint a Helly Hansen tervezői csoport célja a kabát megalkotásakor az volt, hogy az Ægir offshore kollekciót egy igazán egyedülálló, világszínvonalú termékkel bővítsék, ezért nem mástól merítettek ihletet, mint a világ egyik leggyorsabb Földkerülő vitorlázójától, Thomas Coville-től. A francia rekorddöntő által tesztelt és jelenleg a Volvo Ocean Race-en a MAPFRE csapat által használt Ægir H2Flow Jacket garantáltan a versenyzők új kedvenc középrétege lesz, mivel az már az erőt próbáló óceáni körülmények között is bizonyított és minden körülmények között kiegyensúlyozott komfortot és védelmet nyújt.  A H2Flow™ hőmérsékletszabályozó rendszer összehasonlíthatatlanul hatékonyabb légáteresztést kínál, a sima felületű anyagok pedig lehetővé teszik a három réteg könnyű variálását a hőmérséklet emelkedésétől vagy csökkenésétől függően. A speciális szöveteknek köszönhetően könnyen mozoghatunk benne, míg a vízálló, szélálló és légáteresztő szerkezet gondoskodik arról, hogy a kabát enyhébb körülmények között külső rétegként is megállja a helyét.

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. Emellett a márka öltözeteit a világ száznál is több síterepén dolgozó több mint 50 000 hivatásos szakember viseli, illetve a hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.

Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

WATERGRIP - Újabb, nagy teljesítményű hajócsavarok a Suzukitól Előző

WATERGRIP - Újabb, nagy teljesítményű hajócsavarok a Suzukitól

Magyar fejlesztés forradalmasítja a vízi közlekedést Következő

Magyar fejlesztés forradalmasítja a vízi közlekedést