Siófok  12.7  •  5.2 kn       

Keszthely  11.9  •  4 kn       

Balatonfüred  12.4  •  8.7 kn       

Balatonboglár  12.9  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  7.4 kn       

Tiszafüred  9.6  •  1.4 kn       

Mályi-tó  10.7  •  6.3 kn       

2024. április 19., péntek

Öt hónapig hánykolódott két nő és két kutya a Csendes-óceánon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Öt hónapig hánykolódott két nő és két kutya a Csendes-óceánon

Öt hónapig hánykolódott két nő és két kutya a Csendes-óceánon

Majdnem öt hónapot hányódott a Csendes-óceán vizein az az apró vitorlás, mellyel két amerikai nő két kutyájával akart Hawaiiról Tahitibe jutni. A BBC pénteki beszámolója szerint a japán partoktól nagyjából 1500 kilométerre dél-keletre találta meg őket egy tajvani halászhajó. A halászok értesítették az amerikai haditengerészet 7. flottáját, végül ők mentették ki a két nőt és a két kutyát.

Jennifer Appel és Tasha Fuiaba még májusban hajózott ki, a rossz időben azonban tönkrement a hajó motorja. Azt gondolták, sebaj, majd a szél és a vitorlák segítségével kijutnak a szárazföldre. Kéthavi hányódás után azonban rájöttek, hogy ez a stratégia nem jött be, ekkor kezdtek el naponta segélyhívásokat küldeni. Ám senki nem észlelte őket, mivel túl mesze voltak minden tengeri útvonaltól és kikötőtől.

Október 24-én azonban egy tajvani halászhajóról megpillantották a vitorlást és értesítették a guami amerikai támaszpontot. Másnap megérkezett az USS Ashland partraszálló hajó, és kimentette a két honolului nőt. És hogy mivel sikerült túlélni az öt hónapnyi hánykolódást?Zömmel zabkásával és tésztával, meg a víztisztító berendezés segítségével előállított ivóvízzel.

Holovits Huba: Az üzleti érdek nem írhatja felül a közérdeket Előző

Holovits Huba: Az üzleti érdek nem írhatja felül a közérdeket

Bezárt a Balaton legendás szállodája Következő

Bezárt a Balaton legendás szállodája