Siófok  17.2  •  2.4 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  16.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  17.2  •  2.2 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.3  •  2.8 kn       

Tiszafüred  16.4  •  2.9 kn       

Mályi-tó  16.1  •  2.4 kn       

2023. június 09., péntek

Amikor halászháló fogta ki az Észak - Koreai tengeralattjárót

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Amikor halászháló fogta ki az Észak - Koreai tengeralattjárót

Amikor halászháló fogta ki az Észak - Koreai  tengeralattjárót

Különös baleset történt egy észak-koreai tengeralattjáróval az országot Dél-Koreától elválasztó határtól 33 kilométerrel délre, Szokcso várostól körülbelül 18 kilométerrel keletre 1998. június 22-én. Az északi jármű beleakadt egy halászhálóba, és a legénység nem tudta kiszabadítani.

Mivel az eset Dél-Korea vizein történt, a tengeralattjárót legénységgel együtt megpróbálták bevontatni a közeli Donghae város kikötőjébe, ám az menet közben elsüllyedt.

Nem tudni, hogy a jármű útközben megsérült-e vagy szándékosan süllyesztették el, de az utólag feltárt nyomok arra engednek következtetni, hogy Észak-Korea kémkedési hadműveletet hajtott végre.

A csupán 30 méteres vízben elsüllyedt Yugo osztályú tengeralattjáró fedélzetén dél-koreai italokat találtak, és a feljegyzések szerint a jármű korábban többször behatolt Dél-Korea területére. A Yugo osztályú tengeralattjárók arról kapták a nevüket, hogy az építési terveket Jugoszláviától kapta az ország 1965-ben. A 90-110 tonnás hajókat főleg kémkedésre használták.

A búvárok kilenc holttestet találtak a mélyben:

öt tengerészt megöltek, négy ügynök öngyilkosságot követett el.

Észak-Korea hivatalos állami hírügynöksége, a KCNI június 23-án csak annyit közölt, hogy egy tengeralattjárót gyakorlatozás közben balesetben elveszítettek.

Forradalmian új hadihajót épít egy dél-franciaországi hajógyárban egy magyar vállalkozás. Előző

Forradalmian új hadihajót épít egy dél-franciaországi hajógyárban egy magyar vállalkozás.

Feljelentést tett Siófok polgármestere a Csuka II. miatt Következő

Feljelentést tett Siófok polgármestere a Csuka II. miatt