Siófok  17.2  •  6.9 kn       

Keszthely  15.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.9  •  6.1 kn       

Balatonboglár  17  •  9.3 kn       

Orfű  16  •  5 kn       

Velencei-tó  18.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  15.7  •  3.4 kn       

Mályi-tó  17.9  •  1.6 kn       

2024. június 16., vasárnap

Már félmillióan utaztak idén a balatoni komppal Szántódrév és Tihanyrév között

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A BAHART szerencsés 500 000. utasa értékes nyereménnyel gazdagodott!

Már félmillióan utaztak idén a balatoni komppal Szántódrév és Tihanyrév között

A sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART 2016. évi félmilliomodik komputasát július 26-án délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a Társaság. Lőrincz István Károly nyíregyházi lakos és családja a kedd délelőtti 10:40-es kompon vehette át a BAHART stratégiai partnerének, a MasterCard jóvoltából 100.000 Ft-os nyereménycsekkjét. A szerencsés nyertes éppen balatoni nyaralása alatt a Veszprémi Állatkertbe utazott át unokáival az északi partra. Az adott kompon utazó összes szerencsés autósnak és utasnak kis ajándékkal szintén megköszönte a bizalmát a Balatoni Hajózási Zrt.

A BAHART kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között évi mintegy 1 millió utas veszi igénybe. Az extrém téli fagyokat kivéve az év minden napján üzemel a szolgáltatás és a nyári főidényben 4 komp szállítja az utasokat, járműveket a Balaton déli és északi partja között.

2015-ben a BAHART 998.000 utast, 298.000 gépjárművet és 59.000 kerékpárt szállított a kompokon. Ez a 2014 évhez képest 5,1% növekedést eredményezett a forgalomban, változatlan díjak mellett. 2016-ban továbbra is változatlan árakon kelhetünk át a Balaton két partja között. 2016-ban már március 25-től átállt a Társaság a 40 percenként történő járatindításra, erre korábban csak május végén szokott sor kerülni. Így a komppal történő átkelést választók már a tavaszi hosszúhétvégék és kirándulóidőben rövidebb, az utasok által is könnyebben elfogadható várakozási idővel számolhattak. Idén július közepéig összesen mintegy 453.000 személyt, 170.000 járművet és 25.000 kerékpárt szállítottak a balatoni kompok, ami 12%-os forgalomnövekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A főidényben, július 1. és augusztus 31. között az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 23.20 perckor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűrítik a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a BAHART 4 komppal folyamatosan biztosítja az átkelést a Balatonon.

A BAHART, mint a Balaton motorja elkötelezett abban, hogy szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, és látogatókat vigyen a települési programokra hajóival, köztük a kompokkal is. A komp, mint közlekedési forma a Balatonnál rendkívül népszerű az utóbbi időben, hiszen a Balaton körüli infrastruktúra terheltsége és a tóhoz érkező növekvő látogatószám egyre többeket sarkall arra, hogy ezt a gyors és kényelmes szolgáltatást válassza a túlpart eléréséhez. A BAHART az idei évtől nagyobb hangsúlyt fektet a kompszolgáltatás kommunikálására és megismertetésére, hogy a Balatonra érkező utasok, valamint a régióban élők előre tervezzenek a gyorsabb és kényelmesebb átjutás lehetőségével. Az idei első félévben a kompszolgáltatáshoz 73 sajtómegjelenés kapcsolódott a BAHART sajtókommunikációs tevékenysége során.

A BAHART a megú jult honlapján (www.balatonihajozas.hu) a következő kompindulás visszaszámlálóval és az összes hajózási szolgáltatásra kiterjedő hajózási lehetőség  keresővel is segíti az utasok tájékozódását. A modern weblapon a célállomásokat jelentő Balaton parti települések látnivalóinak és aktuális programkínálatának bemutatásával a hajózni vágyók is meggyőződhetnek róla, hogy az élményhez Hajó visz!

Elvarázsolt Kékszalag Előző

Elvarázsolt Kékszalag

A Siófok katamaránnal érkezett Balatonfüredre a BAHART félmilliomodik személyhajó utasa Következő

A Siófok katamaránnal érkezett Balatonfüredre a BAHART félmilliomodik személyhajó utasa