Siófok  16.6  •  5.7 kn       

Keszthely  14.9  •  8 kn       

Balatonfüred  16.3  •  4.4 kn       

Balatonboglár  16.6  •  8.3 kn       

Orfű  16  •  4 kn       

Velencei-tó  14.6  •  8.4 kn       

Tiszafüred  14.4  •  3.6 kn       

Mályi-tó  14.5  •  5.3 kn       

2024. április 26., péntek

Lefoglalták Steve Jobs szuperjachtját, mert nem fizettek érte

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A néhai Steve Jobs októberben felavatott új jachtja valószínűleg a karácsonyt és az újévet is egy holland kikötőben tölti, miután az lefoglalásra és kiláncolásra került a benelux tagállamban.

Lefoglalták Steve Jobs szuperjachtját, mert nem fizettek érte

A néhai Steve Jobs októberben felavatott új jachtja valószínűleg a karácsonyt és az újévet is egy holland kikötőben tölti, miután az lefoglalásra és kiláncolásra került a benelux tagállamban. A Venus azért nem hagyhatja el egyelőre a holland vizeket, mert francia tervezője szerint a Jobs família többmillió dollárral tartozik még neki a hajóval kapcsolatos munkálataiért cserébe, amit azonban nem voltak hajlandók eddig kifizetni.

A hajó tervezésével még Steve Jobs bízta meg Philippe Starck-ot, aki szerint a közöttük létrejött megállapodásban az egykori Apple-vezér a hajó építési költségeinek 6 százalékát ígérte neki a vizijármű megtervezéséért cserébe. A Venus építési árát eredetileg 150 millió euróra becsülték, ami alapján Starck-nak 9 millió euró járt volna.

 
 
 

A Jobs család állítása szerint ugyanakkor a hajó végül csak 105 millió euróba került - ami miatt csak 6,3 millió eurót voltak hajlandóak kifizetni a francia tervezőnek. Utóbbi azonban nem hagyta annyiban az ügyet, és a szerinte még fennálló közel 3 millió eurónyi tartozás fejében lefoglaltatta a Venus-t, ami így most egy holland kikötőben vesztegel emiatt.

Az ügyben vélhetően majd jövő évben dönt egy bíróság.

Megépítették Noé bárkájának élethű mását Előző

Megépítették Noé bárkájának élethű mását

Hajótörött amerikait fogtak vietnami halászok Következő

Hajótörött amerikait fogtak vietnami halászok