Siófok  11.1  •  5.9 kn       

Keszthely  8.9  •  3 kn       

Balatonfüred  10.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  11.1  •  6.3 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  11.2  •  6.5 kn       

Tiszafüred  11.1  •  2.7 kn       

Mályi-tó  13.5  •  0.9 kn       

2024. október 06., vasárnap

7 - 4. 60 év után újra brit hajó az America’s Cup döntőjében

7 - 4. 60 év után újra brit hajó az America’s Cup döntőjében

A válasz 1értelműen nem.

A nap kérdése az volt, hogy a Britek hibáznak e, vagy az olaszok tudnak e még olyan dolgot csinálni amiwell megtréfálhatják a briteket. A válasz 1értelműen nem.

A jól megérdemelt csütörtöki pihenőnap után a Louis Vuitton Kupa döntője ma folytatódott. 6 - 4 - es brit vezetésnél az volt a legnagyobb kérdés hogy életben maradnak e az olasz remények a 7 győzelemig tartó sorozatban.

A dél-keleti szél 6 - 9 kts volt, hullámmentes vízen. A rajtnál a britek akarata érvényesült és szépen tisztán el tudtak rajtolni. A rajt uán nem sokáig mentek balra, mert az olaszok jobbra nyitottak és a britek mentek velük. A pálay jobb széléig csak néhány méter előnye volt a briteknek, sőt egy - egy pillanatra az olaszok is tudtak vezetni. A fordulónál a britek be tudtak fordulni az olaszok elé, ami miatt az olaszok gyorsan vissza is tettek a pálya széle felé. A következő találkozásnál hasonló volt a helyzet, de itt a briteknek már száz méter előnye volt a fordulónál. A Luna Rossa megint jobbra nyitott, a britek maradtak a bal oldalon, ami a kapunál 10 mp előnyt jelentett. Hátszélben egy egész másodpercet sikerült lefaragniuk az olaszoknak, majd mind a ketten balra nyitottak. A kreutz a briteknek sikerült jobban így a kapunál már 11 mp előnyük volt. A hátszelet a britek a pálya jobb, míg az olaszok a bal oldalán kezdték. A hátszélben a britek végig szépen tartották a Luna Rossa - t de az olaszok így is lefaragtak 4 mp - t a hátrányukból. A kapunál a britek a bal az olaszok pedig a jobb oldalt választották. A jobb oldal nem tűnt rossz választásnak, mert a második találkozásnál már csak 30 méter volt a britek előnye. Ennek fényében nem is fordultak be az olaszok elé hanem mentek tovább jobbra. A kapu előtt a britek még b e tudták tenni az olaszok elé de mindössze4 mp előnyük maradt csak az utolsó előtti hátszélre. Hátszélben a britek megint gyönyörűen fogták az olaszokat, ami a lenti kapunál 8 mp előnyt jelentett csak. Hasonlóan az előző körhöz a britek megint balra az olaszok megint jobbra nyitottak. A kreutzban a britek egy másodpercet tudtak még adni az olaszoknak, a kapunál pedig balra nyitottak. Az utolsó hátszélben az olaszoknak már nem volt lehetőségük újítani, így a britek nyerték a futamot 17 mp - vel és 60 év után újra Kupadöntőben vannak…

Puig Women’s America’s Cup - A változás szele Előző

Puig Women’s America’s Cup - A változás szele

Olasz vezetés a PUIG Women’s America’s Cup első napján Következő

Olasz vezetés a PUIG Women’s America’s Cup első napján