Siófok  19.4  •  8 kn       

Keszthely  16.9  •  7 kn       

Balatonfüred  19.1  •  7 kn       

Balatonboglár  19.2  •  6.7 kn       

Orfű  21  •  8 kn       

Velencei-tó  18.4  •  7.5 kn       

Tiszafüred  18.3  •  7.9 kn       

Mályi-tó  20.1  •  5 kn       

2024. augusztus 22., csütörtök

Bíztató magyar eredmények 420 - as EB - n

Bíztató magyar eredmények 420 - as EB - n

Annak ellenére is az aranycsoport 24. helyén végzett a 420/470 junior és open Európabajnokságon Kovács Bendegúz és Kovács Boldizsár, hogy mindjárt a második futomból kizárták őket.

Egy arany-, két ezüst és egy bronzcsoportos eredménnyel zárták a magyar vitorlázók a Thesszalonikiben rendezett 420 open és junior Európa-bajnokságot.

Annak ellenére is az aranycsoport 24. helyén végzett a 420/470 junior és open Európabajnokságon Kovács Bendegúz és Kovács Boldizsár, hogy mindjárt a második futomból kizárták őket. „Alig 15 évesen az U17 korosztály aranycsoportjába jutni komoly eredmény” – mondta a fiatal kettős edzője, Gyapjas Zsombor. Kovácsék az U15-ös értékelésben végül a második helyet szerezték meg, közvetlenül előttük végzett egy görög páros.

Thesszaloniki alapvetően gyenge szeles helyszín, így változatos körülmények között folyt a verseny, az extrém hőség miatt az első két napon nagyon nehezen tudott kialakulni a szokásos termikus szél. Az első napon csupán egy futamot sikerült rendezni, volt, mivel egy erős zivatar miatt a mezőnyt a partra kellett menekíteni. A második napon kivételesen jött klasszikus termik, s a 7-10 csomós szélben három futamot tudtak vitorlázni a mezőnyök. Később lement egy front is, ami erősebb szelet hozott, majd ismét gyenge szél következett, kimondottan forgolódós szélben versenyeztek a mezőnyök. A hullámzás nagyon hasonló volt a balatonihoz, ami valamelyest segíthette a magyar vitorlázókat.

Kovácsék mellett az U17-ben (összesen 64 indulóval) szerepelt még a Török Zsigmond-Kántor Dávid kettős, ők az ezüst csoportba jutottak és ott az összetett 58. helyére értek be. A Tolnay Gréta-Csermák Eszter csapat a 116 tagú – köztük amerika, ausztrá sés brazil versenyzőkkel - open mezőnyben versenyzett és az ezüst csoportban az összetett 77. helyet , míg Heizer Marcell-Dóczi Bendegúz egység páros egy sajnálatos korai rajt miatt a bronz csoportban folytatt a versenyt és ott az összetett 87. helyét csípték meg.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

csl

Vadnai Jonatán bejutott az éremfutamba, hajóosztályában ő az első magyar, akinek ez sikerült Előző

Vadnai Jonatán bejutott az éremfutamba, hajóosztályában ő az első magyar, akinek ez sikerült

Vadnai Jonatán negyedik lett az olimpián Következő

Vadnai Jonatán negyedik lett az olimpián