Siófok  28.3  •  4.2 kn       

Keszthely  26.9  •  7 kn       

Balatonfüred  28  •  2.6 kn       

Balatonboglár  28.3  •  3.2 kn       

Orfű  31  •  3 kn       

Velencei-tó  31.2  •  3.3 kn       

Tiszafüred  27.3  •  7.9 kn       

Mályi-tó  26.9  •  6 kn       

2024. június 20., csütörtök

O’pen Skiff Európa Kupa - Három sikeres futam az első napon

O’pen Skiff Európa Kupa - Három sikeres futam az első napon

A csütörtöki nap ismerkedéssel, felméréssel telt és a versenyzőknek egy kis edzésre is jutott lehetősége az ünnepélyes megnyitó előtt.

Május 30-án hét ország közel hetven egységének részvételével megkezdődött Balatonmáriafürdőn az O’pen Skiff Európa Kupa.
A csütörtöki nap ismerkedéssel, felméréssel telt és a versenyzőknek egy kis edzésre is jutott lehetősége az ünnepélyes megnyitó előtt. A mai első versenynapon három futam várt a regatta résztvevőire kedvező szélviszonyok esetén. A Balaton felett átvonuló zivatarzóna kissé áthúzta a versenyrendezőség terveit, így a 10:30-ra tervezett első futam rajtja helyett szél hiányában a mezőny a parton várakozott.

A szűnni nem akaró esőzésben felélénkült a délkeleti szél, így nem sokkal dél után el tudta indítani a rendezőcsapat az első futamot. 10-15 csomós szélben, folyamatosan szakadó esőben vitorláztak a lelkes fiatalok, akiknek még az egyre erősebb hullámzással is meg kellett küzdeniük. A szeles időjárásban is szoros befutók születtek, a legfiatalabb korosztály versenyzői is kiváló helytállással mutatták meg a Balatonon is egyre ismertebb hajótípusra jellemző látványos vitorlázást. Külön látványelem a futamokban az osztályra jellemző „Freestyle zóna”, ahol a mai napon
egy 360 fokos fordulót kellett bemutatni a résztvevőknek, mielőtt tovább haladtak a befutóra.
A nap végén a fáradt, de boldog versenyzőket tészta partyval várták a szervezők a parton. Holnap tervezetten újabb három futammal folytatódik a viadal.

Erdemények: https://eurochallenge2024.openskiffclass.org/files/157/balaton-results.html

O’pen Skiff Európa Kupa először a Balatonon Előző

O’pen Skiff Európa Kupa először a Balatonon

Sikertörténetet írt az O’pen skiff Európa Kupa Balatonmáriafürdőn Következő

Sikertörténetet írt az O’pen skiff Európa Kupa Balatonmáriafürdőn