Siófok  16.7  •  4.8 kn       

Keszthely  18.9  •  6 kn       

Balatonfüred  16.2  •  3.3 kn       

Balatonboglár  19.1  •  5.2 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  19.9  •  3.6 kn       

Tiszafüred  15.6  •  1.8 kn       

Mályi-tó  14.6  •  1.3 kn       

2024. június 16., vasárnap

Vadnai Jonatán megnyerte az Olimpia előtti utolsó edzőversenyt Marseille - ben

Vadnai Jonatán megnyerte az Olimpia előtti utolsó edzőversenyt Marseille - ben

Második Tokió olimpiai bajnoka Matt Wearn (AUS), harmadik az olimpiai negyedik Pavlos Kontides (CYP) lett.

Második Tokió olimpiai bajnoka Matt Wearn (AUS), harmadik az olimpiai negyedik Pavlos Kontides (CYP) lett.

A Marseille-ben, a vitorlás olimpia helyszínén működő Yacht Club de la Pointe Rouge remek ötlete volt, hogy hivatalos versenyt szerveznek az amúgy is már ott edző olimpikonoknak. Az ILCA 6 és ILCA 7 osztályoknak május 19-21 között tartották meg a hat futamos versenyt, amelynek az is érdekessége volt, hogy egyben gyakorlási lehetőséget adott a leendő parti és vízi szolgálatot ellátó olimpiai önkénteseknek is. Ötven főben maximálták hajóosztályonként a részvevők létszámát, és törekedtek arra is, hogy a várható olimpiai pályákon rendezzék meg a futamokat.

Természetesen minden a helyszínen tartózkodó versenyző kihasználta a páratlan lehetőséget, ILCA 7 osztályban például a teljes tokiói élmezőny a 42 induló között volt. Éppen ezért különösen értékes Vadnai Jonatán elsősége, akit közvetlenül a sorozat végeztével értünk el telefonon:

"Elég jól ismerem már az olimpia leendő helyszínét, és úgy érzem, fekszenek nekem az itteni körülmények. A futamok többségében rendben voltak a stratégiai és taktikai döntések, az egyik futamban volt egy komoly hibám, de ezt az eredményt kiejthettem. Változatosak voltak a szélviszonyok, az első nap közepes 8-13 csomó, a második napra beborult és gyenge, trükkös 5-7 csomós  szél volt, az utolsó napra pedig bejött a misztrál, napsütéses 16-18 csomóval, hosszú hullámokkal. Kifejezetten jó volt a tempóm, volt, hogy a tizedik hely környékéről tudtam feljönni harmadiknak-negyediknek. Maradt még feladat az olimpiáig, kinti edzések és itthoni lazább periódusok váltják addig egymást, az egyik nagyon fontos dolgom még a várható hajó-gyártmányok tesztelése. Bár elméletileg minden Laser egyforma, de az egyes cégek termékei között mégis vannak apró különbségek. Az olimpián mindenki egyforma hajót kap, de hogy a szóba jöhető három közül melyik hajóépítő cég felszerelését kapjuk meg, még titok. Úgyhogy ez egy plusz feladat, a cél, hogy mindenre fel legyünk készülve."

visyla

Idén is jön a női vitorlázók eseménye, a Steering the Course Előző

Idén is jön a női vitorlázók eseménye, a Steering the Course

Az Újhelyi-Gáspár, Szépfy, Csébfalvi trió megnyerte a 18ft szkiffek dániai GP versenyét! Következő

Az Újhelyi-Gáspár, Szépfy, Csébfalvi trió megnyerte a 18ft szkiffek dániai GP versenyét!