Siófok  22.7  •  8.2 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  22.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  22.8  •  8 kn       

Orfű  23  •  6 kn       

Velencei-tó  23.3  •  7.9 kn       

Tiszafüred  23.3  •  2.6 kn       

Mályi-tó  25.1  •  5.8 kn       

2024. május 26., vasárnap

Vadnai Benjamin és Ilias Mylonis segítette a válogatott edzőtábort

Vadnai Benjamin és Ilias Mylonis segítette a válogatott edzőtábort

Április 19. és 21. között zajlott a Kékszalag Portban a Szövetségi Kapitányok szervezésében az első hajóspecifikus edzőtábor az ILCA 6 és 420 hajóosztálynak.

Április 19. és 21. között zajlott a Kékszalag Portban a Szövetségi Kapitányok szervezésében az első hajóspecifikus edzőtábor az ILCA 6 és 420 hajóosztálynak.

Az edzőtáborban 18 meghívott versenyző vehetett részt. Minden nap a vízi edzés mellett, videó elemzéseket és megbeszéléseket tartottak külön-külön a két hajóosztálynak. Pénteken Cserép Csongor vezetésével a mentális felkészülésről is beszélgettek a fiatalok, illetve a kognitív és fizikai felkészülés is csoportbontásban a program része volt szombaton és vasárnap is.

Ilias Mylonis a görög olimpiai edző, aki a 420-as csapatot irányította ebben a három napban a következőket nyilatkozta a magyar csapatról.

„A versenyzők nagyon jól edzhetők, látszik rajtuk, hogy tanulni és fejlődni szeretnének. Szívesen osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a hajóosztályról egymással.”

Meglátásai szerint a magyar 420-as osztályban benne van a lehetőség, hogy a legjobbak közé odaérjen, azonban szükségük van közös munkára, erős szeles edzőtáborokra, nemzetközi tapasztalatra.

Vadnai Benjámin olimpikon vitorlázó az ILCA 6 osztályt edzette a hétvégén. A vízi edzések mellett, amelynek keretében minden nap közel 4 órát voltak vízen a versenyzők, a parton a hajókat is átnézték, ahol szerelési tippeket és tanácsokat is kaptak Benjitől. Az edzések során gyakorolták a rajtvonalon való helyezkedést, a hátszélben való üléspozíció fontosságát, a krajc szakaszban történő hajóvezetést és a hajóból való kitekintést. A sűrű mezőny szimulálása érdekében rövid feladatokban gyakorolták a fent említetteket. Benji külön megjegyezte, hogy jó volt úgy dolgozni a fiatalokkal, hogy nyitottak voltak az új információkra.

A következő hajóspecifikus edzőtábor májusban lesz, amin a 29er és Nacra 15 versenyzők vehetnek majd részt!

Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán Előző

Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán

Érdi és Vadnai is éremfutam közelben! Következő

Érdi és Vadnai is éremfutam közelben!