Siófok  22.4  •  9.3 kn       

Keszthely  24.3  •  10 kn       

Balatonfüred  22.1  •  7 kn       

Balatonboglár  23.1  •  9.6 kn       

Orfű  23  •  6 kn       

Velencei-tó  26  •  8.7 kn       

Tiszafüred  24.5  •  5.5 kn       

Mályi-tó  27.3  •  7.5 kn       

2024. május 05., vasárnap

A The Famous Project: MOD70 - es trimaránja megérkezett Portugáliába

A The Famous Project: MOD70 - es trimaránja megérkezett Portugáliába

Ezzel sikeresen teljesítették fő célkitűzésüket: a hajó Antiguából Európába szállítását.

A The Famous Project hajója a MOD70 Limosa teljesen női legénységgel, ma reggel érkezett meg Portimao kikötőjébe. Ezzel sikeresen teljesítették fő célkitűzésüket: a hajó Antiguából Európába szállítását. A csapatnak ez volt az első közös transatlanti átkelést egy MOD70 – essel, teljesen női legénységgel. Az átkelés tökéletes lehetőség volt arra, hogy még jobban megismerjék a hajót, 18 hónappal azelőtt, hogy a Jules Verne Trophy rekordját szeretnék megdönteni az IDEC Sport trimaránnal, kizárólag női legénységgel.

Az átkelő csapat tagjai, Alexia Barrier (FRA), Dee Caffari (GBR) kormányosok, valamint Marie Riou (FRA), Joan Mulloy (IRL), Deborah Blair (GBR), Annie Lush (GBR) és Rebecca Gmuer (GBR) voltak. Szintén a csapattal tartott Georgia Schofield (NZL) MCM is.

Az egykori Vendée Globe szóló óceánversenyzőből lett csapatvezető, projektalapító és óceáni vitorlázó, Alexia Barrier azt nyilatkozta az átkelés után: „Ez egy újabb nagy lépést jelentett számomra a személyes fejlődésben, ahol a szóló vitorlázóból csapatvezetővé kellett válnom ezen az iszonyatosan gyors trimaránon”.

„Természetesen nem feszegettük a hajó korlátait” – mondja Alexia. „Nem szerettük volna megnehezíteni a saját dolgunkat. A fő cél az volt, hogy megismerjük a hajót és csapatot építsünk ezen az átkelésen. Ami engem illet, fontos volt számomra, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy tudom, hogyan kell vezetni egy ilyen csapatot. Úgy tűnik, hogy ebből a két aspektusból a Transat sikeres volt. Rengeteg jó élményt éltünk meg sok humorral fűszerezve. Mindenki gyorsan megtalálta a helyét, én pedig folyamatosan figyelemmel kísérhettem a csapatot, és felmérhettem a reakcióikat, mind technikai, mind emberi oldalon. Nagyra értékeltem a jókedvüket és azt, hogy képesek támogatni egymást. Nagyon jó hangulat volt a fedélzeten, ami elengedhetetlennek tűnik számomra egy sikeres, földkerülő legénység esetében.”

A vízi munkában Dee Caffari támogatja illetve a csapatmenedzser, Jonny Malbon segítségével, Alexia még több hónapot ad magának, hogy más vitorlázókkal is versenyezzen, mielőtt a végleges csapatot megnevezi.

„Azt hiszem, még nagyjából tíz vitorlázót kell tesztelnem, mielőtt kiválasztanám a végleges listát, a Jules Verne Trophy 8 - 10 fős csapatába. Addig még több versenyen tesztelünk a többi MOD70 ellen, a Brian Thompson által kormányzott Phaedo - val, az Erik Maris és Loick Peyron által kormányzott Zoulou - val és a Jason Caroll által kormányzott Argo - val ezen a nyáron Palma de Mallorcán, Görögországban pedig az Aegean 600 - on.”

Alexia - nak sok ideje nincs pihenni és élvezni Portimao vendégszeretetét, mert Lorient - ba indul a The Transat CIC rajtjára ezen a hétvégén, mielőtt Vannes - ba utazna, hogy csatlakozzon a Maxi Trimaran IDEC SPORT felkészítéséhez a Multiplast yardban…

Érdi Mári három futam után a negyedik helyen áll Hyéres - ben! Előző

Érdi Mári három futam után a negyedik helyen áll Hyéres - ben!

Jól indult a magyaroknak a Melges24 Európai versenysorozat Következő

Jól indult a magyaroknak a Melges24 Európai versenysorozat