Siófok  18.9  •  6.7 kn       

Keszthely  16.9  •  6 kn       

Balatonfüred  18.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  19  •  9.2 kn       

Orfű  19  •  5 kn       

Velencei-tó  16.9  •  6.5 kn       

Tiszafüred  14.3  •  8 kn       

Mályi-tó  13.9  •  5.5 kn       

2024. május 26., vasárnap

53. Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári vezető helyen!

53. Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári vezető helyen!

Az év első Világ kupa versenyének végére Mallorcán elfogyott a szél.

Az év első Világ kupa versenyének végére Mallorcán elfogyott a szél. Az első nap 25-30 csomós viharfutamaihoz képest mindenképp. Csütörtökön, és a döntő futamok utolsó napján, pénteken is gyenge, kiszámíthatatlanul forgolódó szélben kellett végigvitorlázni, hosszú és idegtépő parti várakozás után, a hátralévő futamokat. Az ILCA 6 osztálynak, azaz Érdi Mári hajóosztálya arany csoportjának, és Vadnai Jonatánéknak (BYC), az ILCA 7 arany csoportjának péntek délutánra sikerült megrendezni a hátralévő két-két futamot, így összesen tíz futam alapján alakult ki az ideiglenes sorrend a szombati éremfutam előtt, amelyben az első tíz helyen álló versenyző csatázik dupla, kiejthetetlen pontokért, hogy maradjon izgalom a verseny legvégére is.

Mi most ezt az izgalmat szívesen megspórolnánk magunknak, ugyanis világbajnokunk és friss Európa-bajnokunk, Érdi Mári tizennégy ponttal vezet a második helyen álló ausztrál Elyse Ainsworth előtt. Csütörtökön 6. és 7., pénteken 19. és 5. helyen futott be az arany csoportban. A keresztbeverések, a rossz futamok és büntetések miatt sok esélyes hátracsúszott, Mári egyenletes, nyugodt, a hibákat kiküszöbölő vitorlázása remekül fizetett. A holnapi nap elé meg csak annyit, hogy Európa bajnokunk igazi éremfutam specialista, nyerni tud a speciális taktikát igénylő, kiélezett körülmények között is, ahogy azt például az idei athéni Európa-bajnokságon is láthattuk.

ILCA 7 osztályban az olimpiára készülő Vadnai Jonatán nem csak csütörtökön, de pénteken is megtapasztalhatta a szerencse forgandóságát. Csütörtöki 7., majd 42. helye, de legfőképpen a pénteki fantasztikus futamgyőzelme az arany csoportban, majd közvetlenül ezután egy DNC kizárás kétszeri sárga lap miatt ezt jelzi. A 25. hely összetettben nem élete legjobb nemzetközi eredménye, az biztos. A hírek szerint Joni még mindig a verseny elején már emlegetett megfázásával, köhögésével küzd.

Péntek délutánig a 49er osztály ezüst csoportjának nem sikerült újabb futamot rendezni, Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér továbbra is 53. a listán.

IQFOiL szörfben Szentiványi Sára a 72.

Szombaton a tervek szerint 10.15-kor rajtol az ILCA 6 éremfutama. Hajrá Mári!

Eredmények: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall

Élő: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-directcomplet

visyla

53. Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári már ötödik! Előző

53. Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári már ötödik!

Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia - n Következő

Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia - n