Siófok  16.6  •  5.1 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.6  •  2.8 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  14.5  •  4.6 kn       

Tiszafüred  12.2  •  3.4 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.7 kn       

2024. május 23., csütörtök

Gereben Barnabás (SVE) korosztályos második lett Torreviejában!

Gereben Barnabás (SVE) korosztályos második lett Torreviejában!

Gereben Barabás U13 fiú kategóriában a második helyen végzett, abszolútban is 48. lett, bőven az első 15 százalékon belül az arany csoportban.

Szép siker született Torreviejában a XVI. Euromarina Optimist regattán.

Gereben Barabás U13 fiú kategóriában a második helyen végzett, abszolútban is 48. lett, bőven az első 15 százalékon belül az arany csoportban. Január 28-án vasárnap nyolc futam alapján hirdettek végeredményt a legnépszerűbb utánpótlás hajóosztály egyik legrangosabb versenyén. Hat magyar versenyző került az ezüst csoportba.

Január 25-28 között 22 ország 428 versenyzője mérte össze tudását az Euromarina Torrevieja Optimist Trophy nemzetközi regattán. Az Alicantetől 80km-re található tengerparti városka, Torrevieja már hosszú évek óta ad otthon január végén ennek az eseménynek, ami az évek során igen rangos versennyé nőtte ki magát. A regatta erősségi szintjét az is mutatja, hogy a verseny több ország (köztük Magyarország is) válogató programjában szerepel, tehát az adott náció legjobbjai érkeznek ide, illetve a spanyol klubok is a limitált részvételi lehetőségükkel, csak a 6 legjobb versenyzőjüket nevezhetik.

A magyar különítményt 4 hazai vitorlás klub (BYC, BYC 1912, THE, SVE) 18 versenyzője alkotta, akiknek többsége már a versenyt megelőző hétvégén megérkezett a helyszínre, hogy a téli pihenő után egy ráhangoló mini edzőtáborral újra lendületbe hozzák versenyzőiket. A regattát megelőző edzések ideális körülmények között zajlottak, azonban a pompás szélviszonyok a verseny előtti napig tartottak csak ki.

A 12 futamra kiírt viadal selejtező futamain a 428 versenyzőt 4 csoportra osztották, 107 atlétával. A gyenge szélviszonyok miatt a kötelezően előírt 4 futamot csak a harmadik nap végére tudták teljesíteni, mindezt 6-8 órás vízen léttel, 3-7 csomós szélerőben.

A döntő futamokra (u.n.final series) az utolsó napon került sor. Az aranycsoportba, tehát a legjobb 107 vitorlázó közé a Spartacus Vitorlás Klub 11,5 éves versenyzője, Gereben Barnabás kvalifikálta magát. Az ezüst csoportba hat magyar versenyző: Márton András, Vágó Mátyás, Dávoti Tamara, Zsidai Anasztázia, Siklósi Lóránt és Szpisják Márk jutott tovább. A többi magyar egység a bronz és emerald csoportokba folytatta a versenyzést.

Az utolsó és egyben az egyetlen „final series” nap valamivel stabilabb szélkörülményeket hozott, így ezen a napon a bronz és emerald csoportok 3 futamot, míg az arany és ezüst csoportok 4 futamot tudtak teljesíteni. Barnabás a selejtezőket követően összeteben 68-ként, U13-ban 4-ként jutott be az aranycsoportba, de ott érett vitorlázással, Takácsy Lilla edző utasításait követve végül felkapaszkodott az összetett 48. helyere, amely az U13-as dobogó második fokát jelntette számára.

A versenyt végig a katalán klubok versenyzői uralták, végül az összetett dobogón is 3 katalán fiú végzett: Iker Mugica Pinol, JuanLeonart Cantallops és Joan Domingo.

A részletes eredmények itt találhatók:

https://www.torreviejaoptitrophy.com/en/default/races/race-resultsall

A verseny honlapján a beszámoló a díjkiosztóról:

https://www.torreviejaoptitrophy.com/en/default/races/race-newsitem/text/XVITROFEOEUROMARINAOPTIMISTTORREVIEJA-en/textnews/iker-mugica-and-olha-lubianska-winners-of-the-xvi-euromarina-optimist-torrevieja-en/return/race-news/page/0/newsparam

visyla, GM/OP Osztályszövetség

Vadnai Jonatán a 4. helyen áll az ILCA 7 Világbajnokságon! Előző

Vadnai Jonatán a 4. helyen áll az ILCA 7 Világbajnokságon!

Legyünk biztonságban télen is a természetben! Következő

Legyünk biztonságban télen is a természetben!