Siófok  20.7  •  8.4 kn       

Keszthely  22.7  •  9 kn       

Balatonfüred  20.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  20.1  •  7.8 kn       

Orfű  22  •  4 kn       

Velencei-tó  20.6  •  11.4 kn       

Tiszafüred  22.3  •  7.4 kn       

Mályi-tó  22.9  •  6.3 kn       

2024. május 02., csütörtök

Vadnai Jonatán feljött a 8. helyre az ILCA 7 Világbajnokságon!

Vadnai Jonatán feljött a 8. helyre az ILCA 7 Világbajnokságon!

Olimpiai kvótaszerzőnk Vadnai Jonatán két remek futammal feljött a második nap végén, a negyedik kvalifikációs futam után a 153 hajós mezőny nyolcadik helyére. Bátyja, Benjamin mai 15. és 7. helyével pillanatnyilag 43.

Újabb két futamos nap volt szombaton Adelaide-ben, az olimpiai egyszemélyes férfi hajóosztály világbajnokságán. Olimpiai kvótaszerzőnk Vadnai Jonatán két remek futammal feljött a második nap végén, a negyedik kvalifikációs futam után a 153 hajós mezőny nyolcadik helyére. Bátyja, Benjamin mai 15. és 7. helyével pillanatnyilag 43.

Jonatán pozíciója kedvező, a kieső futam után három tízen belüli helye van, közte két dobogós. Eddig teljesült az a nagyon fontos cél, hogy a sokszor könnyebb kvalifikációs futamok során kell minél kevesebb pontot gyűjteni, hogy majd a nehezebb döntő futamoknak kedvező pozícióban lehessen nekivágni.

Késtek az eredmények, írásos összefoglalót sem tettek még közzé a rendezők, ebből arra lehet következtetni, hogy csak késő délután lehetett versenyt rendezni. A tegnapi időjárás előrejelzés is szombat délelőttre instabil, és csak délutánra stabilizálódó szélviszonyokat ígért. A fényképek szerint napsütéses időben,15 csomó körüli szélben zajlottak a futamok. Ahogy a később megjelent beszámolóból kiderült, valóban nagyon hosszú és fárasztó napja volt a versenyzőknek, csak este nyolc után értek partra.

A verseny honlapja

Eredmények

Kép: Down Under Sail

visyla  

Elkezdődött az ILCA 7 Világbajnokság Adelaide - ben Előző

Elkezdődött az ILCA 7 Világbajnokság Adelaide - ben

ILCA 7 VB: A Vadnai testvérek az arany csoportban folytatják! Következő

ILCA 7 VB: A Vadnai testvérek az arany csoportban folytatják!