Siófok  15  •  6.9 kn       

Keszthely  14.9  •  5 kn       

Balatonfüred  14.6  •  9.6 kn       

Balatonboglár  14.7  •  5.2 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  15.5  •  8.3 kn       

Tiszafüred  11.7  •  5.2 kn       

Mályi-tó  11.2  •  3.2 kn       

2024. május 02., csütörtök

Weöres Szabolcs a Vendée Globe kapujában

Weöres Szabolcs a Vendée Globe kapujában

Beszélt 2024-ről is: hajó szervizelés, két transzatlanti verseny, ezek után újabb szervizperiódus, majd edzések várnak rá a világ legkeményebb vitorlásversenye, a szóló, kikötés nélküli Vendée Globe november 10-i rajtjáig.

Az egyik fő támogató, az MVM székházában Weöres Szabolcs beszámolt - egy remek videó segítségével - a 2023-as, a szó szoros értelmében is viharos évről, és beszélt  2024-ről is: hajó szervizelés, két transzatlanti verseny, ezek után újabb szervizperiódus, majd edzések várnak rá a világ legkeményebb vitorlásversenye, a szóló, kikötés nélküli Vendée Globe november 10-i rajtjáig.

2023-ra visszatérve: minden versenyen célbaért a New Europe, ez nagy szó, hiszen például a viharos Fastnet Race-en az első éjszaka 48 (!) MAYDAY vészjelzést adtak le a mezőnyből, a Transat Jacques Vabre rajtját pedig a 180 kilométer/órás szélvihar miatt halasztották (Szabi a védett kikötőben 125 kilométer/órás szelet mért...), de a halasztott rajtra is maradt szél, az első este 5-6 hajó adta fel a versenyt. Az idényzáró Retour a la Base regattán pedig valószínűleg bálnával ütközött a magyar hajó - az egyik svert törött el ebben a balesetben. Kalandból kijutott tehát Szabinak - és hol van még az idei felkészülési szezon és a szóló földkerülő verseny vége...

A sajtótájékoztató itt visszahallgatható szerkesztett hangfelvételén először Fa Nándor köszöntését hallják, majd egy kerekasztalbeszélgetés következik Weöres Szabolccsal. Az MVM képviseletében Bozóki Anita, Fluck Bence és Katona Kolos kérdezték.

Visy László Oszi

Érdi Mária: Bosszantó, hogy egy ilyen műszaki hiba pont egy VB - n kerül az utamba! Előző

Érdi Mária: Bosszantó, hogy egy ilyen műszaki hiba pont egy VB - n kerül az utamba!

Weöres Szabolcs: több mint egy hónap az óceánon Következő

Weöres Szabolcs: több mint egy hónap az óceánon