Siófok  18.9  •  0.6 kn       

Keszthely  16.9  •  2 kn       

Balatonfüred  18.5  •  4.4 kn       

Balatonboglár  18.9  •  0.4 kn       

Orfű  16  •  5 kn       

Velencei-tó  19.2  •  5 kn       

Tiszafüred  14.4  •  1.1 kn       

Mályi-tó  20.7  •  2.9 kn       

2024. május 04., szombat

Melges 24 ESS győzelem 2023 - ban

Melges 24 ESS győzelem 2023 - ban

A Melges 24 European Sailing Series sikeresen zárta izgalmas 2023-as szezonját, ami jelentős mérföldkövet jelent a 30. évfordulóját ünneplő ikonikus Melges 24 hajó számára.

A Melges 24 European Sailing Series sikeresen zárta izgalmas 2023-as szezonját, ami jelentős mérföldkövet jelent a 30. évfordulóját ünneplő ikonikus Melges 24 hajó számára.

A versenysorozatban 15 ország 101 csapata vett részt, igazolva ennek a neves world sailing osztálynak a tartós népszerűségét és versenyszellemét.

A Csoltó Ákos (HUN-850) által irányított Chinook megszerezte az összetett és a corinthian győzelmet, őt követte az ezüstérmes Luka Šangulin Panjić-ja és a Mataran 24, Ante Botica vezetésével. Az eredmény itt olvasható.

A csapat beszámolója:

"2022 év végén a genovai Európa-bajnokság díjkiosztó ünnepségén óriási örömünkre átvehettük az ESS Corinthiai trófeáját. Már akkor elhatároztuk, hogy a 2023-as szezonra ugyanakkora elánnal készülünk, sőt megpróbálunk egy még fényesebb serlegért harcba szállni.

6-7 versenyt terveztünk az évre, amely megterhelő, illetve nehezen összeegyeztethető, hiszen nálunk mindenkinek van „polgári” foglalkozása, így számolni kell a szabadságokkal, és egyéb elfoglaltságokkal is.

Tudatosan Horvátországban kezdtük meg a szezont. Tavasszal Opatiába utaztunk, ami ugyan nem volt az ESS része, de kiváló szezonkezdetnek ígérkezett. Nem is bántuk meg, hiszen a jó eredmény mellett, hasznos felkészülésnek bizonyult, és egyébként is hihetetlen öröm látni ami az elmúlt időszakban végbe ment Melges szemszögből Horvátországban - 20 hajó feletti flotta, színvonalas versenyek, vendégszerető, profi körülmények.

Portoroz és Riva del Garda a régi kedvencek, semmilyen körülmények között nem hagynánk ki. Természetesen a csúcspont a Világbajnokság volt, készültünk a hosszú Dániai túrára, amit annak ellenére sem bántunk meg, hogy picit jobb eredményért mentünk.

Trieszt városát és klubbjait is nagyon megszerettük, kettő igazán jó versenyen vettünk részt itt idén is, és tavaly is. Késő ősszel pedig a csapattagok más kötelezettségei miatt, már csak egy horvát verseny fért bele. Az utolsót választottuk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Picit felforgatott csapattal érkeztünk, és eredményesség szempontjából is ez volt a leggyengébb versenyünk, de “örömvitorlázni” jöttünk és begyűjteni azt a néhány ESS pontot, ami elég az összetett győzelemhez.

Magyar csapat még nem hódította el a kupát, jelenleg óriási az örömünk, nagyon büszke vagyok a csapatra!"

Akik idén az ESS valamelyik versenyén a csapathoz tartoztak: Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond, Litkey Balmaz, Büki Zsolt , Németh Doma és Sarina Sica Róbert. 

A csapat külön köszönetét fejezte ki a Balatonfüredi Yacht Club-nak akik otthont biztosítanak nekik, a hajónak, nagy köszönet a Bali Racing-nek aki folyamatosan felkészíti a hajót a következő versenyre és örök hála Vajtai Vajknak, aki nélkül nem tudnának ilyen felkészülten odaállni a rajtvonalra.

Újabb Magyar győzelem az SSL Gold Cup - on! Előző

Újabb Magyar győzelem az SSL Gold Cup - on!

Mai első és harmadik helyükkel csoportjukban vezetnek a Sámánok! Következő

Mai első és harmadik helyükkel csoportjukban vezetnek a Sámánok!