Siófok  17.2  •  5.7 kn       

Keszthely  15.9  •  7 kn       

Balatonfüred  16.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.2  •  5.4 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  14.9  •  5.3 kn       

Tiszafüred  14.1  •  3.8 kn       

Mályi-tó  14.1  •  2.1 kn       

2024. május 06., hétfő

Novemberben, Gran Canaria - n rendezik meg az első SSL Gold Cup – ot

Novemberben, Gran Canaria - n rendezik meg az első SSL Gold Cup – ot

Az első Világbajnokság nemzeteknek a vitorlázásban

2023. november 10 és december 3 között Gran Canaria - n a Real Federación Canaria de Vela együttműködésével rendezik meg az első SSL GOLD CUP - ot, az 1. „football világbajnokság” - ot a vitorlássportban. Tavaly már volt egy kísérlet Bahrein – ben, de ez sajnos akkor nem került megrendezésre.

A labdarúgó világbajnoksághoz hasonlóan, az SSL GOLD CUP is hasonló céllal jött létre, négy évente a legjobb vitorlázó nemzetek, azonos hajókon mérik össze a tudásukat a Világbajnoki címért. A sorozatot vitorlázók álmodták meg a legjobb vitorlázóknak.

Az első Világbajnokság nemzeteknek a vitorlázásban

Az 1930 - as futball és az 1987 - es rögbi Világbajnokság után a vitorlázás is készen áll arra, hogy a legjobb vitorlásnemzetek összemérjék tudásukat (nem csak az America’s Cup – on) 2023 - ban az SSL Gold Cup - on. A 25 napos rendezvény a kiélezett küzdelmek mellett jó lehetőséget biztosít, hogy a vitorlázást mint sportot is népszerűsítse és megismertesse szélesebb közönséggel, minden negyedik évben

40 nemzet 25 olimpiai érem

Gran Canarián 40 csapat méri össze tudását az SSL Gold Cup döntőjében, köztük a világ 24 legjobb vitorlás nemzete az SSL-rangsora alapján, valamint 16 csapat, akik a 2022 májusi és júniusi rendezvényeken kvalifikálták magukat a rendezvényre. Hasonlóan, mint a foci VB – ken is, minden csapat nemzete színeit és emblémáit viseli majd. Csapatonként 11 sportoló vesz részt az eseményen, ami több mint 400 vitorlázót jelent.

A novemberi időszakban a Kanári – szigeteki helyszín kiváló szelet, napsütést és 20 Celsius - fok körüli hőmérsékletet tartogat majd a vesenyző csapatoknak, így ideális helyszín az SSL Gold Cup megrendezésére.

Az eseményen a magyar csapatnak is szurkolhatunk majd…

Az esemény honlapja:

www.Starsailors.com

Helly Hansen esőkabát kisokos Előző

Helly Hansen esőkabát kisokos

Magyar sikerek a 29er Európa-kupasorozatban Következő

Magyar sikerek a 29er Európa-kupasorozatban