Siófok  16.1  •  5.1 kn       

Keszthely  13.9  •  5 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  5.3 kn       

Orfű  15  •  10 kn       

Velencei-tó  14  •  4.5 kn       

Tiszafüred  13.6  •  5.2 kn       

Mályi-tó  16.6  •  1.7 kn       

2024. május 06., hétfő

Futamgyőzelem a J24 Világbajnokságon!!!

Futamgyőzelem a J24 Világbajnokságon!!!

A versenyre a hazai EB után sok egység tovább indult a VB – re is. A versenyre végül tíz nemzet 35 hajója nevezett köztük két magyar egységgel.

Idén szeptember 9 és 16 között rendezik meg a J24 – es Világbajnokságot Thessaloniki – ben. A versenyre a hazai EB után sok egység tovább indult a VB – re is. A versenyre végül tíz nemzet 35 hajója nevezett köztük két magyar egységgel.

Két nap alatt öt futamot sikerült vitorlázni a mezőnynek. Az első futamot az olasz La superba,         Ignazio Bonanno kormányzásával nyerte, második lett Keith Whittemore Furio – ja, harmadik pedig a Füreden Európabajnok Ír Headcase csapata. A második futamot Tony Parker nyerte, ismét második volt a Furio és harmadik a Headcase. A harmadik futamot a Furio – nak sikerült megnyernie, a negyedikben pedig ismét a La superba diadalmaskodott. Tony Parker –ék egyenletesen mind a két futamban másodiknak jöttek be, a két harmadik helyen pedig a La superba és a német Running Men osztozott. Az ötödik futamban számunkra igen kedves eredmény született, hiszen a Principessa J24 – es csapata a J – Bond (kormányos Tomai Balázs, Sarina Róbert, Nagy Gábor, Szabó Péter, Horváth Áron, Németh Péter csapatvezető) nyerte a futamot, második lett a hazai pályán versenyző Jmania, harmadik pedig a Japán Gekko Diana.

Öt futam után összesítésben a Furio vezet három ponttal a La Superba, és hét ponttal pedig a Headcase előtt.  

Részletes eredmények:

https://www.sailwave.com/results/ncv/J24_Results.htm

Pallay Tibor Finn Masters EB bronzérmes! Előző

Pallay Tibor Finn Masters EB bronzérmes!

Kalóz Európabajnokság a Balatonon2023 szeptember 17 - 23 Következő

Kalóz Európabajnokság a Balatonon2023 szeptember 17 - 23