Siófok  18.3  •  8.7 kn       

Keszthely  19.9  •  8 kn       

Balatonfüred  17.9  •  8.4 kn       

Balatonboglár  18.3  •  11.1 kn       

Orfű  18  •  16 kn       

Velencei-tó  18.4  •  7.2 kn       

Tiszafüred  15  •  4.8 kn       

Mályi-tó  14.1  •  3.1 kn       

2024. április 30., kedd

European Dream Cup Beszámoló

European Dream Cup Beszámoló

Lényege, hogy sok gyermek megtapasztalhassa a vitorláshajóval való repülést, továbbá betekintést nyerjenek a környezetvédelembe, a magasszintű sportpszichológiába

A European Dream Cup Erasmus Plus projekt egy az Európai Unió Erasmus Plus-on keresztül finanszírozott projektje. Lényege, hogy sok gyermek megtapasztalhassa a vitorláshajóval való repülést, továbbá betekintést nyerjenek a környezetvédelembe, a magasszintű sportpszichológiába. Továbbá, hogy megismerjék, milyen a világnak azon a részén, ahol nem olyan szerencsések az emberek és hogy a mentális, fizikai problémákat leküzdve hogyan élhet az egyén jobb, kiteljesedett életet.

A tábor 2 héten keresztül folyt, Olaszországban a Garda tavon/tónál, Gargnanoban és Madernoban. Az első napokban a fiatalok megismerkedtek a hajóval, az önkéntesekkel és a többi 9 nemzetiséggel, aki részt vett ebben a projektben. Az egész ottlét egy versenyre volt kiélezve, a vízi teljesítmény, a kvízek, viselkedés, digitális feladatok, fizikai feladatok (ingafutás, úszás) adták ki a végső eredményt.

Az első héten a fiatalok megtanultak a 69F hajóval menni, repülni, a másodikban már versenyeztek egymással nemzetenként. A vitorlázást világklasszis vitorlázók oktatták

A vitorlásverseny folyamán a VGYE kettő 3 fős legénységet alakított ki, akik futamonként cserélték egymást: Réka, Márk, Gergő; Hanna, Bátor, Guszti. A vitorlázók megismerkedtek a repülés fogalmával, érzésével, fizikájával, a félszeles rajtolás művészetével.

A versenyen nem tudtak a legjobban szerepelni, összesítettben csak 7. helyet tudtak szerezni, ez visszavezethető arra, hogy sajnálatos módon a kettő hét kint töltött idejéből csak 12 órát tudtak vitorlázni összesen, ez elosztva két csapatra 6-6 hasznos órát jelent kint a vízen.

Vitorlázáson kívüli a program keretein belüli tevékenységek az alábbiakban merültek ki: kvízek, élettapasztalatot megosztó lelki vagy fizikai sérültek, előadások a sportpszichológiáról, sporttudományról, szemétszedés (amiben a magyar csapat kiemelkedő volt), vízből mentés technikájának elsajátítása.

Forrás: European Dream Cup / VGYE

Július 17 - én kezdődik az Optimist EB Thesszaloniki - ben Előző

Július 17 - én kezdődik az Optimist EB Thesszaloniki - ben

Környezeti kockázatot jelent egy korábbi America's Cup jacht Új-Zélandon Következő

Környezeti kockázatot jelent egy korábbi America's Cup jacht Új-Zélandon