Siófok  22.7  •  13.5 kn       

Keszthely  24.3  •  11 kn       

Balatonfüred  22.4  •  7 kn       

Balatonboglár  23.2  •  14.1 kn       

Orfű  24  •  18 kn       

Velencei-tó  23.1  •  13.2 kn       

Tiszafüred  22.2  •  9.8 kn       

Mályi-tó  24.1  •  11 kn       

2024. április 30., kedd

ILCA 6 Ifjúsági VB, Dziwnow: Helytálltak a mieink

ILCA 6 Ifjúsági VB, Dziwnow: Helytálltak a mieink

Csomai József edző vezetésével két lány és négy fiú versenyző utazott a lengyelországi Dziwnowba.

Sigmond Soma 13., Demjén Olivér 27. lett a 259 induló közül a július 9-én végetért ifjúsági világbajnokságon.

Csomai József edző vezetésével két lány és négy fiú versenyző utazott a lengyelországi Dziwnowba. A füredi BYC csapatának az első két napon alaposan bemutatkozott a Balti-tenger: 17-20 csomós szél, 25 csomós befújások tették próbára a mezőnyöket. A fiúk 259-en, a lányok kereken százan voltak. A harmadik napra enyhült a szél, a 10-15 csomó jól megvitorlázható volt, fel is bátorodott a társaság, rengeteg volt a fekete zászlós rajt. A negyedik nap szélhiány miatt nem rendeztek futamot, a június 8-9-i két utolsó nap közepes szelekben sikerült zárni a programot, a fiúknak és a lányoknak is 12-12 futam alapján hirdettek végeredményt.

Az erős-, és középszeles három nyitónapon megrendezett hat selejtező futam után Sigmond Soma a 31. helyről, és Demjén Olivér 64. helyről folytathatta a a küzdelmeket a verseny arany csoportjában. Molnár Lilla és Abdai Réka a lányok között az ezüst csoportba került a selejtező futam eredményei alapján. Lackó Dávid a bronz, míg Szinessy Barnabás a smaragd csoportban küzdhetett tovább.

A döntő futamok előtt Csomai József edző így értékelt: „Az előrejelzések alapján a következő napokban inkább a gyengébb szél lesz a jellemző a verseny helyszínén. Ez talán nekünk kedvez egy kicsit, mert minkét versenyzőnk a gyengébb szelekben érte el a selejtezők  alatt a Top 10-es helyezéseit. Ilyen kiemelkedő helyezésből Somának három is van, míg Olivérnek egy.”

A döntők első napján szélhiány miatt nem is rendeztek futamot. A szombati, és a július 9-i zárónapon viszont 3-3 futamot sikerült megrendezni napsütéses, nyárias időben, gyengébb, forgolódó szélben. Ezek a körülmények kedveztek a magyar csapatnak, arany csoportosaink javítani tudtak a selejtező futamokban mutatott teljesítményükön. A fiúk 259 hajós mezőnyében 12 futam után Sigmond Soma a kitűnő 13. helyen zárt, Demjén Olivér 27. lett. A bronz csoportos Lackó Dávid, 180., a smaragd csoportos Szinessy Barnabás 231. lett. A lányok 100 hajóból álló mezőnyében két versenyzőnk az ezüst csoportban küzdött, Molnár Lilla 86., Abdai Réka 87. lett a 12 futam után.

Eredmények

Kép: Marek Wilczek

visyla

A Chinook 4. lett a Melges 24 VB - n Előző

A Chinook 4. lett a Melges 24 VB - n

Európa legjobbjai mérkőznek meg a Balatonon Következő

Európa legjobbjai mérkőznek meg a Balatonon