Siófok  18.9  •  5.1 kn       

Keszthely  16.9  •  5 kn       

Balatonfüred  17.8  •  4.6 kn       

Balatonboglár  17.1  •  5 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  19.8  •  6.1 kn       

Tiszafüred  20.6  •  7.4 kn       

Mályi-tó  19.5  •  6.3 kn       

2023. szeptember 25., hétfő

A Pöff SE Nacra 15 csapata újra Anzio - ban járt

A Pöff SE Nacra 15 csapata újra Anzio - ban járt

Idei szezonunk második edzőtáborát is természetesen a téli fészkünkben, Anzio-ban, a Circolo Vela Anzio Tirrena-ban töltöttük.

Fejlődni, eredményt elérni csak folyamatos munkával lehet, vagy csodával, de a PÖFF SE nem bízza a véletlenre!

Idei szezonunk második edzőtáborát is természetesen a téli fészkünkben, Anzio-ban, a Circolo Vela Anzio Tirrena-ban töltöttük. Napi programunk megszokott rutinját mindig igyekszünk fokozatosan újabb elemekkel bővíteni, így ezen a héten nagyobb hangsúlyt kapott a jóga. A jógáról mindenkinek van egy képe általában, már nem misztikus fogalom. Hogy valójában mi a jóga, azt viszont kevesen tudják pontosan.

Ami nekünk most ebből a nagyon összetett, mély gyökerekkel bíró világból könnyen elérhető, az a mozgás, a légzés tudatosítása és a nap végi relaxáció. A szokásos reggeli futásunk előtt már az első nap egy tibeti tisztító légzés gyakorlattal tettük a levegő útját könnyebben átjárhatóvá, utána alapos, lassú és az ébredező testet tiszteletben tartó bemelegítés következett. Mivel a szokottnál hűvösebb időjárás fogadott bennünket, a vízre menetekeleinket a déli napsütéses órákhoz igazítottuk, és előtte strandfocival tartottuk karban a versenyzőket, ahol hatalmas csaták, gólok és védések szemtanúi lehettünk!

A vízen is folytatódott a versengés egymással és a hideggel is. Mondhatjuk, hogy a csapat jó kondiban van és mindenki kiválóan helyt állt. Anzio halász városka, így sok kihelyezett rákász és egyéb bója közül választhatunk az edzéseinkhez, szinte telerakták szabadon választható pályajelekkel nekünk a vízterületet. Pörgős feladatokkal tartottuk szinten a megfelelő testhőmérsékletet, ketrecezés, rajtgyakorlás, manőverek, futamocskák, volt minden, mi szem s szájnak ingere. Mivel tanítási héten voltunk kint, a szabadidő pótlással telt, melyben szép volt látni, ahogy a nagyobbak besegítenek a kisebbeknek, ez az igazi PÖFFös összetartás. A hét végén magyar J24 csapattal és Litkey Baluval is összefutottunk kint, ami külön nagy öröm volt! Márciusban ismét visszatérünk Anzioba, ahol már a hét végén az East Bay Yacht Club rendezésében versenyen is részt veszünk, és a tavalyi évhez hasonlóan az egész olasz flotta felsorakozik majd az osztályedző, Gigi szemei előtt. Alig várjuk! FORZA PÖFF!

Szöveg és kép: Litkey Zsuzsi

29er sikercsapataink megkezdik a nemzetközi szezont Előző

29er sikercsapataink megkezdik a nemzetközi szezont

A Kis - Szölgyémi - Juhász páros megnyerte a 29er Európa - Kupa sorozat első versenyét! Következő

A Kis - Szölgyémi - Juhász páros megnyerte a 29er Európa - Kupa sorozat első versenyét!