Siófok  16.6  •  5.1 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.6  •  2.8 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  14.5  •  4.6 kn       

Tiszafüred  12.2  •  3.4 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.7 kn       

2024. május 23., csütörtök

Reflektorfényben a figyelemre méltó fenntartható innovációk a BENETEAU-nál

Reflektorfényben a figyelemre méltó fenntartható innovációk a BENETEAU-nál

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Régóta foglalkoztatja a hajóipart és a hajós társadalmat a környezeti hatások minimalizálása; a környezetkímélő megoldások és technológiák, valamint az újrahasznosítható anyagok bevezetése az iparágba.

Fenntarthatóság, körkörös gazdaság, hajótest újrahasznosítás és elektromos/hibrid energia már a hajózásban is

Régóta foglalkoztatja a hajóipart és a hajós társadalmat a környezeti hatások minimalizálása; a környezetkímélő megoldások és technológiák, valamint az újrahasznosítható anyagok bevezetése az iparágba. Nagy előrelépés történt a témában: megoldás született a hajótestek újrahasznosítására, a vitorlások szénlábnyomának csökkentésére és autonómiájuk növelésére, mivel akár a tengeren is megtermelhető a hajó üzemeltetéséhez szükséges áram.  

A BENETEAU élen jár a hajózás környezeti hatásainak csökkentése érdekében tett innovációkban, és vallja, hogy az egész iparágnak változásra van szüksége. A boot Düsseldorf kiállításon bemutatott két új vitorlása (First 44e és Oceanis 30.1e) ígéretes megoldásokat tartalmaz, amelyeket a cég ipari méretekben vezet be a sorozatgyártású modellekben. A két új vitorlás hajóteste újrahasznosítható, elektromos / hibrid hajtással és tíkfa alternatívákkal készültek. Ezekkel az újításokkal a BENETEAU megteszi az első lépéseket egy hosszú, de szükséges úton a felelősségteljes, környezetbarát vitorlázás felé.

ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ GYANTA – újrahasznosítható hajótest

A First 44e modell hajóteste teljes egészében újrahasznosítható ELIUM gyantából készült, az Arkema céggel kötött exkluzív partnerség részeként. A hajó szétszerelése során az üvegszál szétválasztható a gyantától, és a gyanta ezután infúziós eljárással felhasználhatóvá válik új hajók alkatrészeihez, így csökkentve az új hajók nyersanyagszükségletét és a hulladék mennyiségét is. A folyamat gyártósoron való megvalósítás három év fejlesztést és folyamatok teljes felülvizsgálatát igényelte.

ELEKTROMOS MOTOR – akár egy hétig távol a parttól

A First 44e és az Oceanis 30.1e vitorlások szénlábnyoma is alacsonyabb, a Torqueedo-val közösen kifejlesztett elektromos motoroknak köszönhetően A First 44e hibrid, az OC30.1 pedig teljesen elektromos hajtásrendszerrel működik. Az akkumulátorok a kikötőben vagy akár a tengeren is tölthetők, köszönhetően a dízelgenerátornak, amely akár a tengeren is tud áramot termelni és az akkucsomagokat újratölteni, így a szükséges készülékeket működtetni. Ez nagy autonómiát biztosít a hajónak, mivel lehetővé teszi, hogy akár egy hétig is távol legyen a parttól.

FSC-TANÚSÍTVÁNYÚ FEDÉLZETBURKOLAT – a környezet védelmében

A First 44e fedélzetén a túlnyomórészt Mianmarban termelt egzotikus tíkfát a kongói FSC-tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből származó Iroko váltotta fel, melyet egymáshoz ragasztott farétegek formájában használnak. Ez az új alternatív termék minden szempontból környezetbarátabb, miközben ugyanazt az ellenállást, tapintást, biztosítja, mint a tíkfák.

Ez a két hajó egy új korszak kezdete, és a Beneteau K+F munkatársainak több éves erőfeszítéseinek és elkötelezettségének az eredménye. A következő lépés ezen innovációk bevezetése a BENETEAU összes vitorlás és motoros jachtján, valamint a Benetea Csoport összes hajóján.

A  BENETEAU-ról

BENETEAU 1884 óta egybeforrt a szabadidős hajózás fogalmával. Felülmúlhatatlan szakértelme és a tervezés iránti szenvedélye révén a BENETEAU olyan hajókat épít, amelyekre nemcsak felkapják az emberek a fejüket, de össze is hozza őket, hogy élvezzék a közösségben eltöltött hajózást. Elhivatottság és merészség jellemzi, a BENETEAU nemcsak a hajósokat, hanem az egész iparágat inspirálja.

A Rolex Sydney - Hobart testközelből Előző

A Rolex Sydney - Hobart testközelből

Németh Domonkos Világbajnoki ezüstérmes! Következő

Németh Domonkos Világbajnoki ezüstérmes!