Siófok  11  •  0.5 kn       

Keszthely  12.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13.5  •  2.1 kn       

Balatonboglár  13.8  •  3.6 kn       

Orfű  16  •  2 kn       

Velencei-tó  13.2  •  6.7 kn       

Tiszafüred  12.2  •  5.3 kn       

Mályi-tó  12.4  •  3.3 kn       

2024. március 01., péntek

A Pöff SE Nacra15 csapata már Anzio - ban edz

A Pöff SE Nacra15 csapata már Anzio - ban edz

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A csapat két utánfutóval és 5 hajóval vette célba a már jól ismert Circolo della Vela Anzio Tirrena (cvat.it) klubot, ahol az év elején már edzettek és versenyen is részt vettek.

Szinte a karácsonyi asztaltól pattantak fel a Pöffös gyerekek, és keltek útra december 26-án reggel az olaszországi Anzioba.

A csapat két utánfutóval és 5 hajóval vette célba a már jól ismert Circolo della Vela Anzio Tirrena (cvat.it) klubot, ahol az év elején már edzettek és versenyen is részt vettek.

Az első délután hajószereléssel telt, hiszen a szállításhoz szinte darabokra kellett szedni a hajókat. A csapat szépen dolgozott, így másnap már vízre is szállhattak.

A 2022/23-as szezon újdonsága, hogy még egy hajó csatlakozott a már meglévő négyhez, Gazdag-Hornok Janka és Litkey Trisztán ültek össze a HUN130-as hajóban.

A meglévő csapatok közül a U16 világbajnoki bronzérmes Litkey Sámsonhoz új legénység csatlakozott Gergely Apor személyében.

A PÖFF SE Nacra15 csapata természetesen nem nyaralni jött, így minden reggel tengerparti futással, jógával és nyújtással indul a nap. Hajószerelés után a szélviszonyokat figyelembe véve maximális időt töltenek a srácok kint a vízen.

Első nap gyengébb szél fújt, így 2 órát voltak csak kint, majd erősebb szeles időben 5,5 óra intenzív edzés következett egy kis ebédszünettel.

Hajóvezetést gyakorolnak, hosszúakat mennek a srácok, a tengeri viszonyok csak Jankának és Apornak újak, a többiek már rutinosak.

A csapat februárban és márciusban is visszatér majd Anzioba, hogy folytassa a téli edzőtábor-sorozatot.

Szöveg és kép: Litkey Zsuzsi

Magyar hajónak drukkolhatunk a Rolex Sydney Hobart - on Előző

Magyar hajónak drukkolhatunk a Rolex Sydney Hobart - on

A Rolex Sydney - Hobart testközelből Következő

A Rolex Sydney - Hobart testközelből