Siófok  14.4  •  3.3 kn       

Keszthely  15.9  •  10 kn       

Balatonfüred  14.1  •  2.8 kn       

Balatonboglár  14.3  •  3.1 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  14.6  •  5.9 kn       

Tiszafüred  12.8  •  3.7 kn       

Mályi-tó  11.8  •  3.6 kn       

2024. április 26., péntek

A gyenge szél miatt nem rendeztek futamot kedden a 420-as vb-n

A gyenge szél miatt nem rendeztek futamot kedden a 420-as vb-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Egész nap gyenge déli szél fújt a Balatonon, a versenyrendezők folyamatosan figyelték, hogy mikor lesz elég erős ahhoz, hogy futamot lehessen rendezni.

A szél nem volt kegyes a nevező 244 pároshoz, így nem rendeztek futamot kedden az Alsóörsön zajló 420-as világbajnokságon. Egész nap gyenge déli szél fújt a Balatonon, a versenyrendezők folyamatosan figyelték, hogy mikor lesz elég erős ahhoz, hogy futamot lehessen rendezni.

A világ vezető ifjúsági osztályának tagjai közben különbözőképpen ütötték el az időt: olvastak, interneteztek, kártyáztak, röplabdáztak, futballoztak, vagy csak beszélgettek, és gyakorolták a türelmet. Utóbb pedig a sólyázást gyakorolták: előbb befelé, majd nem sokkal később a vízről kifelé jövet, derült ki a Balatoni Yacht Club beszámolójából

A szervezők délután fél négykor öt-hatcsomós szelet mértek, és úgy döntöttek, érdemes megpróbálni a versenyzést, ezért vízre küldték a mezőnyt, ám mire kiértek, két-három csomósra gyengült a szél, úgyhogy fél hatkor az a döntés született: nem várnak tovább, mert kifutnak az időből.

A keddi futamokat szerdára halasztották – bízva abban, hogy a világbajnokság harmadik napján újra visszatér a szél Alsóörsre.

 Fotók: Cserta Gábor

 Az első versenynapi beszámoló itt olvasható. 

A verseny hivatalos (angol nyelvű) oldala itt található.

A nevezési lista itt érhető el. 

Az első versenynap utáni eredmények pedig itt érhetők el.

Trükkös szélben kezdődött a 420-as világbajnokság Alsóörsön – magyar meglepetéssel! Előző

Trükkös szélben kezdődött a 420-as világbajnokság Alsóörsön – magyar meglepetéssel!

Véget ért a 420-as VB Alsóörsön Következő

Véget ért a 420-as VB Alsóörsön