Siófok  21.2  •  6 kn       

Keszthely  18.9  •  5 kn       

Balatonfüred  21  •  5.4 kn       

Balatonboglár  19.1  •  6.2 kn       

Orfű  20  •  6 kn       

Velencei-tó  21.8  •  7.7 kn       

Tiszafüred  21.8  •  6.8 kn       

Mályi-tó  21  •  4.9 kn       

2023. szeptember 28., csütörtök

470 Master's Cup: Két Magyar csapat is dobogós helyen várja a folytatást

470 Master's Cup: Két Magyar csapat is dobogós helyen várja a folytatást

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A versenyrendezőség úgy döntött, hogy a mezőnyt a 2-es pályára viszi Balatonföldvár elé, mert ott ez az irányú szél tovább és egyenletesebben szokott fújni

A nyáron sokat látott reggeli keleti szélre ébredtek a 470 Masters Világbajnokság indulói. A versenyrendezőség úgy döntött, hogy a mezőnyt a 2-es pályára viszi Balatonföldvár elé, mert ott ez az irányú szél tovább és egyenletesebben szokott fújni. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis 3 futamot megszakítás és minimális pálya átrendezéssel sikerült megtartani. A keleti szél az első futamban még pumpálásra is alkalmas erejű volt, de a végére sem csökkent 7 csomó alá. Tudta meg a hunsail.hu a Tihanyi Hajós Egylettől, a 470 Master's világbajnokság rendező egyesületétől. 

Mindhárom futamot a német Uti Thieme - Frank Thieme páros nyerte, ezzel összetettben is átvették a vezetést. Tőlük 1 pont hátránnyal, második helyen zárta a napot a Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros. Harmadik helyre pedig a Litkey Botond - Batiz Ábel (THE) egység küzdötte fel magát, a kedden vitorlázott kettő harmadik és egy második helyezéssel.

A szerdai folytatást negyedik helyen a Gond Gergely - Bors Bálint (THE-VESC) páros várja. Ötödik helyen a great grand master korcsoportú francia Bernard Boime - Gilles Espinasse egység áll, hatodik pedig a Takács Péter - Takács Dénes (KYC) duó.

A részletes eredmények itt érhetők el:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/nstSaIXVtjRDDaOA/470-masters-cup-ket-magyar-csapat-is-dobogos-helyen-varja-a-folytatast-B3qtec.pdf 

A verseny hivatalos nemzetközi (angol nyelvű) oldala pedig itt érhető el: 

https://2022masters.470.org/en/default/races/race

470 Master's Cup első versenynapjának a beszámolója itt olvasható.

Képek: Tihanyi Hajós Egylet (THE)

470 Master's Cup: A Sallai - Perjés páros az élről várja a folytatást Előző

470 Master's Cup: A Sallai - Perjés páros az élről várja a folytatást

4Ladies Cup-Hungary 2022 - A hétvégén lezajlott az év női vitorlásversenye Következő

4Ladies Cup-Hungary 2022 - A hétvégén lezajlott az év női vitorlásversenye