Siófok  11.6  •  3.2 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  11.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.6  •  5 kn       

Orfű  11  •  7 kn       

Velencei-tó  10.4  •  4 kn       

Tiszafüred  7.3  •  4.1 kn       

Mályi-tó  6.8  •  1.1 kn       

2024. április 27., szombat

Bahrein – ban rendezik a 2022 - es SSL Gold Cup döntőjét

Bahrein – ban rendezik a 2022 - es SSL Gold Cup döntőjét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Bahreini Királyság 2004 óta proaktív nemzetközi sportesemények rendezésében

2022. október 28. és november 20. között a Bahreini Királyság ad otthont az SSL GOLD CUP 2022 - es döntőjének, amely az első labdarúgó világbajnoksághoz hasonló esemény a vitorlázásban. Az SSL GOLD CUP, a Sailing Athletes Foundation (SAF) által négyévente megrendezett World Sailing Special Event. Az egyik legnagyobb kihívás a vitorlás nemzeteknek, ahol Világbajnoki címért küzdenek teljesen egyforma hajókkal, amely az első lesz az ilyen vitorlásversenyek történetében.

A Bahreini Királyság 2004 óta proaktív nemzetközi sportesemények rendezésében, beleértve az F1 Bahreini Nagydíjat, a 2017-es Ázsiai Kerékpárbajnokságot, a 2017-es, 2018-as és 2019-es amatőr MMA-világbajnokságot.

A 2022 - es SSL GOLD CUP Final Series lesz az első World Class Sailing event Bahreinben a 2010-es Military world sailing championship és a 2021-es Kingdom Match Race óta. Az eseménynek a Water City Garden lesz a helyszíne, az ikonikus Manama városi látképpel a háttérben.

A labdarúgó világbajnoksághoz hasonlóan az SSL GOLD CUP azonos feltételeket biztosít minden csapatnak, hiszen mindenki SSL 47 One Design hajókat kap majd. A résztvevő 40 csapatban szerepel majd a világ 23 legjobb vitorlás nemzete (köztük Magyarország is) valamint a kvalifikációs sorozatból (2022 májusától júliusig rendezett) 16 csapat és a rendező ország, az SSL Team Bahrain.

A futballvilágbajnoksághoz hasonlóan, minden csapat nemzete színeit és címerét viseli majd. Minden csapatban 11 sportoló található, köztük olimpiai bajnokok és érmesek, olimpikonok, világbajnokok.

A mezőnyben a világ legjobb vitorlázói vesznek majd részt, mint például az 5x –ös WMRT bajnok Ian Williams, a 4x – es olimpiai arany és ezüstérmes Sir Ben Ainslie (SSL Team GBR), az olimpiai bajnok és Sail GP győztes Tom Slingsby (SSL Team Australia), Robert Scheidt és Martine Grael (SSL Team Brazil), Anne-Marie Rindom (Dánia), Xavier Rohart (SSL Team France), Taylor Canfield (SSL Team Egyesült Államok) és még sokan mások.

ILCA 7 VB: Vadnai Jonatán harmadikként az aranycsoportban! Előző

ILCA 7 VB: Vadnai Jonatán harmadikként az aranycsoportban!

Véget ért a Steering the Course – A női vitorlásfesztivál jegyében rendezett verseny Következő

Véget ért a Steering the Course – A női vitorlásfesztivál jegyében rendezett verseny