Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

A nyitóünnepséggel hivatalosan is elkezdődött a raceboard-világbajnokság Balatonföldváron

A nyitóünnepséggel hivatalosan is elkezdődött a raceboard-világbajnokság Balatonföldváron

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Előkerültek a szörfdeszkák és a vitorlák – a versenyzők elkezdték előkészíteni a felszerelést az előttük álló, várhatóan szeles és eseménydús napokra

A nyitóünnepséggel hivatalosan is elkezdődött a raceboard-világbajnokság Balatonföldváron, amelyen 12 ország 60 versenyzője méreti meg magát.

Már hétfő délelőtt megtelt élettel a Spartacus Vitorlás Egylet balatonföldvári kikötője. Előkerültek a szörfdeszkák és a vitorlák – a versenyzők elkezdték előkészíteni a felszerelést az előttük álló, várhatóan szeles és eseménydús napokra. Ezután túlestek a kötelező adminisztráción, a nevezésen, úgyhogy nem maradt más hátra, mint kimenni vízre, és egy kicsit hangolódni az késő délutáni nyitóünnepségre.

Addigra már mindenki csapatruházatba öltözött, megadva a módját a megnyitónak, amelyen Benedekffy Katalin énekelte a Himnuszt, Turpinszky Gippert Béla előadta a Hazám, hazám! című dalt a Bánk bánból, majd pedig a HOP Hungary parkour-csapata nyűgözte le a nagyérdeműt gravitációt meghazudtoló extrém produkciójával.

Előbb Piotr Oleksiak, a raceboard osztályszövetség főtitkára köszönte meg a szervezők áldozatos munkáját, és kívánt jó szelet a mezőnynek a gyönyörű Balatonon, ezt követően Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke mondta el, hogy kilenc magyar versenyzőnek szurkolhatunk az előttünk álló öt napon. Közülük Sánta Bence a 2017-es balatonfüredi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után most is éremre hajt, míg Utassy Loránd szövetségi kapitány az U23-as mezőnyből Morvai Bálintot várja dobogóra.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség képviseletében köszöntötte a mezőnyt, amelynek tagjai szemmel láthatóan már alig várják, hogy kedden elkezdődjenek a valódi küzdelmek.

Finn Gold Cup: Németh Domonkos Harmadik lett! Előző

Finn Gold Cup: Németh Domonkos Harmadik lett!

Négy futam után Patrik Pollak vezet a balatonföldvári raceboard-vb-n Következő

Négy futam után Patrik Pollak vezet a balatonföldvári raceboard-vb-n