Siófok  12.7  •  5.2 kn       

Keszthely  11.9  •  4 kn       

Balatonfüred  12.4  •  8.7 kn       

Balatonboglár  12.9  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  7.4 kn       

Tiszafüred  9.6  •  1.4 kn       

Mályi-tó  10.7  •  6.3 kn       

2024. április 19., péntek

Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári megnyerte az éremfutamot

Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári megnyerte az éremfutamot

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az 51. Trofeo Princesa Sofia a tokiói olimpia óta az első nagy nemzetközi verseny az olimpiai hajóosztályok számára - egyben óriási lehetőség, hogy mindenki felmérje, hogyan sikerült a téli felkészülése, hol áll az újra összetalálkozott nemzetközi élmezőnyben

Az MVM SE laserese összetettben 7. lett ILCA 6 kategóriában a Trofeo Princesa Sofia versenyen Mallorcán.

Az 51. Trofeo Princesa Sofia a tokiói olimpia óta az első nagy nemzetközi verseny az olimpiai hajóosztályok számára - egyben óriási lehetőség, hogy mindenki felmérje, hogyan sikerült a téli felkészülése, hol áll az újra összetalálkozott nemzetközi élmezőnyben. Nos, Érdi Mári nem töltötte hiába sem az olimpia utáni pihenőidő, sem az azt követő időszak felkészülésre fordított napjait: remek formában vitorlázott Mallorcán, az idei Hempel világkupa sorozat első állomásán. A verseny első két napján viharos, néha 25 csomónál is erősebb szél fújt, Márinak ezek között a körülmények között sikerült két(!) futamot is nyernie. És a tíz futamos sorozat végén, az április 9-i éremfutam megnyerésével tette fel az év egyik legfontosabb nemzetközi versenyén való szereplésére a koronát.

A versenyt ebben a kategóriában a kanadai Sarah Douglas nyerte, meggyőző fölénnyel: a tíz futamból hatot megnyert, az éremfutamban hatodik lett.

Érdi Márit nem sokkal a partra érkezése után értük el telefonon: "Trükkös volt a mai szél, de a verseny előtt edzettünk két napot egy ilyen északnyugatiban, úgyhogy pontosan tudtam, mit kell csinálnom. A rajtom nagyon jól sikerült, onnantól tudtam a saját elképzelésem szerint vitorlázni. Mindkét oldalra figyelni kellett, kicsit távolabbra nézve, hogy honnan jönnek be a frissülések, és ezekre kellett kivitorlázni és belefordulni. Nem zavart senki, jó volt a sebességem, végig vezetve nyertem az éremfutamot."

Eredmények

visyla

Félidejéhez érkezett a Dragon EB San Remo - ban Előző

Félidejéhez érkezett a Dragon EB San Remo - ban

Véget ért a Dragon EB San Remo - ban Következő

Véget ért a Dragon EB San Remo - ban