Siófok  9.4  •  2.9 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  9.1  •  4.4 kn       

Balatonboglár  9.4  •  3.7 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  8.7  •  3.7 kn       

Tiszafüred  9.9  •  3.6 kn       

Mályi-tó  9.8  •  1.8 kn       

2023. március 23., csütörtök

Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári megnyerte az éremfutamot

Trofeo Princesa Sofia: Érdi Mári megnyerte az éremfutamot

Az 51. Trofeo Princesa Sofia a tokiói olimpia óta az első nagy nemzetközi verseny az olimpiai hajóosztályok számára - egyben óriási lehetőség, hogy mindenki felmérje, hogyan sikerült a téli felkészülése, hol áll az újra összetalálkozott nemzetközi élmezőnyben

Az MVM SE laserese összetettben 7. lett ILCA 6 kategóriában a Trofeo Princesa Sofia versenyen Mallorcán.

Az 51. Trofeo Princesa Sofia a tokiói olimpia óta az első nagy nemzetközi verseny az olimpiai hajóosztályok számára - egyben óriási lehetőség, hogy mindenki felmérje, hogyan sikerült a téli felkészülése, hol áll az újra összetalálkozott nemzetközi élmezőnyben. Nos, Érdi Mári nem töltötte hiába sem az olimpia utáni pihenőidő, sem az azt követő időszak felkészülésre fordított napjait: remek formában vitorlázott Mallorcán, az idei Hempel világkupa sorozat első állomásán. A verseny első két napján viharos, néha 25 csomónál is erősebb szél fújt, Márinak ezek között a körülmények között sikerült két(!) futamot is nyernie. És a tíz futamos sorozat végén, az április 9-i éremfutam megnyerésével tette fel az év egyik legfontosabb nemzetközi versenyén való szereplésére a koronát.

A versenyt ebben a kategóriában a kanadai Sarah Douglas nyerte, meggyőző fölénnyel: a tíz futamból hatot megnyert, az éremfutamban hatodik lett.

Érdi Márit nem sokkal a partra érkezése után értük el telefonon: "Trükkös volt a mai szél, de a verseny előtt edzettünk két napot egy ilyen északnyugatiban, úgyhogy pontosan tudtam, mit kell csinálnom. A rajtom nagyon jól sikerült, onnantól tudtam a saját elképzelésem szerint vitorlázni. Mindkét oldalra figyelni kellett, kicsit távolabbra nézve, hogy honnan jönnek be a frissülések, és ezekre kellett kivitorlázni és belefordulni. Nem zavart senki, jó volt a sebességem, végig vezetve nyertem az éremfutamot."

Eredmények

visyla

Félidejéhez érkezett a Dragon EB San Remo - ban Előző

Félidejéhez érkezett a Dragon EB San Remo - ban

Véget ért a Dragon EB San Remo - ban Következő

Véget ért a Dragon EB San Remo - ban