Siófok  8.8  •  2.2 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  8.5  •  2.4 kn       

Balatonboglár  8.8  •  1.3 kn       

Orfű  •  23 kn       

Velencei-tó  7.5  •  11.2 kn       

Tiszafüred  7.9  •  19.1 kn       

Mályi-tó  8.3  •  13.5 kn       

2024. március 29., péntek

Remekül kezdtek a Lasereseink Mallorca - n

Remekül kezdtek a Lasereseink Mallorca -  n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Április 4-én, hétfőn kezdődött és szombatig tart a verseny, amely a tokiói olimpia után az első nagy nemzetközi regatta az olimpiai hajóosztályok számára, egyben a Hempel Sailing World Cup Series első fordulója.

Április 4-én, hétfőn kezdődött és szombatig tart a verseny, amely a tokiói olimpia után az első nagy nemzetközi regatta az olimpiai hajóosztályok számára, egyben a Hempel Sailing World Cup Series első fordulója. Nagy tét, nagy érdeklődés – és embert próbáló időjárás mindjárt az első napon. A part felől fújó, pöffös szél sebessége néha a 25 csomót is meghaladta, a rövid hullámok miatt sok volt a borulás. Egy futamot tartottak csak a nyitónapon.

Érdi Mári az ILCA 6 osztály 86 indulója közül a viharos szélben remekelt: első lett az első válogatófutamon, majd kedden ismét győzött, majd 11., és 5. lett a csoportjában, ezzel a második helyen várja a szerdai folytatást. A férfiak ILCA 7 kategóriájában Vadnai Jonatán pillanatnyilag a 163 (!) induló közül az ötödik, bátyja Benjamin a 48. helyen áll.

Három új olimpiai hajóosztály is itt mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben: az iQFOiL foiler szörf férfi és női kategóriája és az új módon, vegyes legénységgel induló 470-esek.

Érdi Mári néhány csengetés után, vidáman vette fel a telefont:

Az első futamban, a pöffös, erős szélben jól sikerült a rajtom, végig vezetve nyertem. Kedden három futamot rendeztek a reggel még erős, később a nap folyamán egyre gyengülő, ki-kihagyó és elforduló szélben. A sorrendben második futamban nem volt szerencsém a rajtnál, de végül is a negyedik helyről sikerült megint feljönnöm elsőnek. A következő futamban egy nagy balos szélforduló vetett vissza végül is tizenegyediknek, a keddi utolsó futamban viszont örültem, hogy a gyengülő, forgó szélben a 15. helyről sikerült feljönnöm ötödiknek. Jól sikerült a felkészülésem, nagyon kellett az olimpia után a fél év gyakorlatilag teljes kihagyás, amikor a derekammal tudtam foglalkozni végre. Pihenés, gyógytorna, kezelések – nagyon hasznos volt ez a folyamat, nincs semmi különös baj, csak a szokásos laseres gondok. Erős szeles futamok után be szokott volt állni a derekam, de most sokkal jobb állapotban vagyok. Január közepén kezdtem újra vitorlázni Cagliariban, két edzőtáborunk is volt. Márciustól pedig már itt vagyok Mallorcán. Minden rendben van tehát, teljes gőzzel megyünk előre a tervezett program szerint.”

Eredmények: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall

visyla

Kis - Szölgyémi Luca és Ugron Hanga győzött Hyéresben Előző

Kis - Szölgyémi Luca és Ugron Hanga győzött Hyéresben

Félidejéhez érkezett a Dragon EB San Remo - ban Következő

Félidejéhez érkezett a Dragon EB San Remo - ban