Siófok  21.9  •  13 kn       

Keszthely  23.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  21.9  •  13 kn       

Orfű  23  •  13 kn       

Velencei-tó  20.4  •  9.9 kn       

Tiszafüred  21.7  •  12.3 kn       

Mályi-tó  17.9  •  3.3 kn       

2024. április 15., hétfő

Laser VB, Barcelona: Vadnai jonatán történelmi sikere

Laser VB, Barcelona: Vadnai jonatán történelmi sikere

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

De nem is lett volna miért: ha néha fújt is a szél, az is a legkülönbözőbb irányokból.

A november tizedikei utolsó napra, a mindent eldöntő három tervezett futamra várt erős szél elmaradt, leszállt a köd, a hatalmas hullámok miatt a kikötőből sem lehetett kihajózni. De nem is lett volna miért: ha néha fújt is a szél, az is a legkülönbözőbb irányokból. Így a világbajnokság hat versenynapjából három futam nélkül telt. Maradt tehát a tegnapi eredmény: Vadnai Jonatán a 11., bátyja Vadnai Benjamin a 31. helyen végzett a világbajnokság 135 indulója közül.

Vadnai Joni így értékelt: „ Kár, hogy nem jött be az utolsó napra az ígért egyenletes, 22-25 csomós szél. Közel voltak az előttem lévők, igaz, az üldözőim is, de három reális futam sok mindenre lehetőséget adott volna. Az eredményemmel elégedett vagyok: a 11. hely az eddigi legjobb magyar VB helyezés az olimpiai férfi Laser hajóosztályban. Rengeteget fejlődtem az idén erőben, technikában, sebességben. Jó az irány, de tudom azt is, még rengeteg munka van hátra a következő olimpiáig…”

Vadnai Benjamin is átvette a telefont: „Számomra az idei év elsősorban az olimpiáról szólt. Utána egy nagy pihenés, nyaralás következett, majd az Európa-bajnokság. Most, a világbajnokság előtt mindössze két hetet tudtam edzeni. Elsősorban a fizikai felkészülés hiányzott, ezen a területen éreztem kifejezett hátrányt az élmezőnyhöz képest. Itt az ősz, irány a konditerem!”

A világbajnoki aranyat az új-zélandi Thomas Saunders nyerte, az ezüstöt az ír Finn Lynch, a bronzot a horvát Tonci Stipanovic vihette haza.

Eredmények

visyla

11 nemzetből a 6. helyen végzett a Magyar csapat a Nacra 15 VB - n Előző

11 nemzetből a 6. helyen végzett a Magyar csapat a Nacra 15 VB - n

Az év utolsó nagy eseménye: 50. World Sailing Ifjúsági VB Omán Következő

Az év utolsó nagy eseménye: 50. World Sailing Ifjúsági VB Omán