Siófok  -0.8  •  6.9 kn       

Keszthely  1.9  •  0 kn       

Balatonfüred  -1.1  •  8.3 kn       

Balatonboglár  2.1  •  7.6 kn       

Orfű   •  6 kn       

Velencei-tó  2.2  •  10.2 kn       

Tiszafüred  7.1  •  12.8 kn       

Mályi-tó  4.9  •  5.9 kn       

2021. november 27., szombat

A Sallai - Perjés páros ezüstérmes lett a 470 - es Masters Világbajnokságon

A Sallai - Perjés páros ezüstérmes lett a 470 - es Masters Világbajnokságon

Tizenegy futam után hirdettek végeredményt. A tó körülbelül tíz kilométer átmérőjű, szinte szabályos kör a partvonala felülről nézve, és mivel a 32 kilométerre lévő Róma egyik ivóvízbázisa, a vize kristálytiszta.

Olaszországban, a Bracciano tavon rendezték meg augusztus 4-7 között az idei 470-es Masters és Grandmasters 470-es világbajnokságot. Tizenegy futam után hirdettek végeredményt. A tó körülbelül tíz kilométer átmérőjű, szinte szabályos kör a partvonala felülről nézve, és mivel a 32 kilométerre lévő Róma egyik ivóvízbázisa, a vize kristálytiszta. A motoros járművek használatát szigorúan korlátozzák. A tenger közelsége a szélviszonyokat alaposan befolyásolja, ez elsősorban a helyi vitorlázóknak jelentett egy darabig előnyt. A futamokat közepes-erős szelekben rendezték meg, küzdős, roppant szoros küzdelmeket hozott a verseny. Masters kategóriában Sallai Gábor és Perjés Bálint 7 nemzet 17 hajóegysége közül lett második.

"Nem adtak semmit ingyen, minden méterért meg kellett küzdeni" - mondta Perjés Bálint. "Szerencsére a 12-20 csomós szélben volt játék, ez nekünk jól jött. És annak is örültem, hogy több futamban is engedélyezett volt a pumpálás. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon örültünk a Grand masterekkel együtt, az abszolútban elért negyedik helyünknek is, gyors, erős volt az olimpikonokat is felvonultató 49 hajóból álló teljes mezőny. Jó, hogy ennyien vitorláznak 470-esben viszonylag idősen is, remélem ugyanennyien eljönnek jövőre a Balatonra is, ahol a THE rendezi majd ugyanezt a világbajnokságot 2022-ben."

Eredmények

Érdi Már már nem csalódott és Párizsra gondol Előző

Érdi Már már nem csalódott és Párizsra gondol

Újabb Magyar siker a nemzetközi vitorlázásban - Bányai Attila Európabajnok RS AERO 5 hajóosztályban Következő

Újabb Magyar siker a nemzetközi vitorlázásban - Bányai Attila Európabajnok RS AERO 5 hajóosztályban