Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  11.2  •  4 kn       

Balatonfüred  13.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.4  •  4.4 kn       

Orfű  10  •  5 kn       

Velencei-tó  12.2  •  7.1 kn       

Tiszafüred  8.1  •  3.7 kn       

Mályi-tó  11.1  •  2.5 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

A Sallai - Perjés páros ezüstérmes lett a 470 - es Masters Világbajnokságon

A Sallai - Perjés páros ezüstérmes lett a 470 - es Masters Világbajnokságon

Tizenegy futam után hirdettek végeredményt. A tó körülbelül tíz kilométer átmérőjű, szinte szabályos kör a partvonala felülről nézve, és mivel a 32 kilométerre lévő Róma egyik ivóvízbázisa, a vize kristálytiszta.

Olaszországban, a Bracciano tavon rendezték meg augusztus 4-7 között az idei 470-es Masters és Grandmasters 470-es világbajnokságot. Tizenegy futam után hirdettek végeredményt. A tó körülbelül tíz kilométer átmérőjű, szinte szabályos kör a partvonala felülről nézve, és mivel a 32 kilométerre lévő Róma egyik ivóvízbázisa, a vize kristálytiszta. A motoros járművek használatát szigorúan korlátozzák. A tenger közelsége a szélviszonyokat alaposan befolyásolja, ez elsősorban a helyi vitorlázóknak jelentett egy darabig előnyt. A futamokat közepes-erős szelekben rendezték meg, küzdős, roppant szoros küzdelmeket hozott a verseny. Masters kategóriában Sallai Gábor és Perjés Bálint 7 nemzet 17 hajóegysége közül lett második.

"Nem adtak semmit ingyen, minden méterért meg kellett küzdeni" - mondta Perjés Bálint. "Szerencsére a 12-20 csomós szélben volt játék, ez nekünk jól jött. És annak is örültem, hogy több futamban is engedélyezett volt a pumpálás. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon örültünk a Grand masterekkel együtt, az abszolútban elért negyedik helyünknek is, gyors, erős volt az olimpikonokat is felvonultató 49 hajóból álló teljes mezőny. Jó, hogy ennyien vitorláznak 470-esben viszonylag idősen is, remélem ugyanennyien eljönnek jövőre a Balatonra is, ahol a THE rendezi majd ugyanezt a világbajnokságot 2022-ben."

Eredmények

Érdi Már már nem csalódott és Párizsra gondol Előző

Érdi Már már nem csalódott és Párizsra gondol

Újabb Magyar siker a nemzetközi vitorlázásban - Bányai Attila Európabajnok RS AERO 5 hajóosztályban Következő

Újabb Magyar siker a nemzetközi vitorlázásban - Bányai Attila Európabajnok RS AERO 5 hajóosztályban