Siófok  11.1  •  14.5 kn       

Keszthely  11.9  •  10 kn       

Balatonfüred  10.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.3  •  13.1 kn       

Orfű  13  •  5 kn       

Velencei-tó  13.1  •  10.7 kn       

Tiszafüred  13.6  •  8 kn       

Mályi-tó  12.4  •  8.4 kn       

2024. április 20., szombat

Érdi Mári tizenharmadik lett az Olimpián

Érdi Mári tizenharmadik lett az Olimpián

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Gyenge, 4-8 csomós délies szelet jósoltak a meteorológusok, gyakorlatilag hullámmentes volt a pálya.

Pénteken, július 30-án a kilencedik és tizedik futammal folytatódott a Laser Radialosok vetélkedése a vasárnapi döntő éremfutam előtt.

Gyenge, 4-8 csomós délies szelet jósoltak a meteorológusok, gyakorlatilag hullámmentes volt a pálya.

A kilencedik futamban Érdi Mária jól rajtolt, a hatodik-hetedik helyen kezdte a cirkálószakaszt, a nagyon tömör mezőnyben végül tizenharmadikként ért fel az első bójához. Az első hátszélben megőrizte a helyét, majd a kissé beerősödő és déliesedő szélben tizenegyedikként zárta a második cirkálószakaszt. A második hátszél végén tizenötödikként fordult, és ez lett számára a futam végeredménye is a rövid befutószakasz végén.

Ezt a versenyt a riói olimpiai bajnok holland Marit Bouwmeester nyerte, akire a tegnapi fekete zászlós kizárása után ráfért a siker, az összetett hetedik helyéről fel is ugrott másodiknak.

Az összetettet vezető dán Anne-Marie Rindom pedig megcsinálta a maga ejtőjét egy 26. hellyel...

A tizedik futamot gyorsan elindították a tovább gyengülő, bizonytalanabbá váló szélben. Érdi Mária jó rajt után a jobb oldalt választotta, ami nagyon nem jött be. A balról érkezők a felső bója előtti helyezkedésnél szinte mind megelőzték, végül huszonhatodikként fordult. Nem adta fel, keményen küzdött az első hátszélben, a huszonkettedik helyen kezdte a második cirkálószakaszt. Ezúttal balra indított, most már viszont a jobb oldal fizetett jobban… A második cirkálószakasz végén harmincötödikként vette a bóját. Ebből a helyzetből egy olimpiai mezőnyben csodát tenni már nem lehet, ennek ellenére Érdi mindent megpróbált, a tovább gyengülő és a rajthoz képest körülbelül 20 fokot elforduló szélben okosan tengelyben hátszelezve végül, tíz helyet javítva pozícióján, a 25. helyen futott be.

A tíz futam után az összetett verseny 13.helyére került, nem került be tehát az első tíz helyen álló versenyző számára megrendezett vasárnapi döntő éremfutamba. A negyvennégy hajóból álló olimpiai Laser Radial mezőnyben az ötödik futamban elért második és a nyolcadikban szerzett tizenegyedik helye, és nem utolsósorban az összetett 13. hely azt jelzi: ott van a kezében a még jobb nemzetközi szereplés lehetősége.  

Fotó: Cserta Gábor

Szoros az élmezőny, Berecz Zsombor továbbra is második helyen áll! Előző

Szoros az élmezőny, Berecz Zsombor továbbra is második helyen áll!

Vadnai Benjamin tizennyolcadik lett az Olimpián Következő

Vadnai Benjamin tizennyolcadik lett az Olimpián