Siófok  13.3  •  9.5 kn       

Keszthely  13.9  •  10 kn       

Balatonfüred  12.9  •  9.1 kn       

Balatonboglár  13.3  •  10.9 kn       

Orfű  13  •  4 kn       

Velencei-tó  14  •  8.2 kn       

Tiszafüred  12.7  •  7.2 kn       

Mályi-tó  12.7  •  5.7 kn       

2024. február 24., szombat

Lanzarote Winter Series: nehéz feladat

Lanzarote Winter Series: nehéz feladat

Kép: Sailing Energy

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az olimpiai Nacra 17 foiling katamarán európai és afrikai kvótaosztó versenyén résztvevő Virág Flóra és Molnár Dávid ma 5-6 csomós, kifejezetten gyenge szélben, ám a tegnapról megmaradt, a szélerőhöz képest nagy hullámok közepette újabb három futamot teljesített.

HAz olimpiai Nacra 17 foiling katamarán európai és afrikai kvótaosztó versenyén résztvevő Virág Flóra és Molnár Dávid ma 5-6 csomós, kifejezetten gyenge szélben, ám a tegnapról megmaradt, a szélerőhöz képest nagy hullámok közepette újabb három futamot teljesített. Hat futam után az összetett verseny 19. helyén állnak, még 10 futam van hátra a március 26-i zárónapig.

„Se a körülmények, de mi magunk sem könnyítettük meg a helyzetünket ma” – telefonálta a Kanári -szigetekről Virág Flóra. „Egyik rajtunk sem sikerült jól, ráadásul a mai második futamban, fekete zászló mellett, korai rajtosok is voltunk. Hátulról jött az áramlás, kalkuláltunk vele, azzal azonban nem, hogy a mögöttünk lévők egyszerűen kitolnak minket a vonalon. Ez most nagyon nem hiányzott… A mai utolsó futamban legalább megcsillant valami, az utolsó hátszélben három helyet jöttünk föl, próbálunk ebből továbblépni holnap.”

Az összetett verseny utolsó két helyét tunéziai párosok foglalják el, ők már most örülhetnek, hiszen mindketten ma három futamot teljesítettek. Úgy állt a helyzet, ha bármelyikük akár csak egy futamon is érvényesen végigmegy, megvan a tunéziai kvóta. Ez teljesült, több afrikai induló nem lévén, zsebükben az egyetlen Afrikának szánt részvételi jog. Lényegesen nagyobb a csata az egyetlen európai kvótáért, hat futam után az összetett verseny 8. helyén álló holland egység áll ebben a külön versenyben a legjobb helyen a görög, finn, horvát, orosz és a magyar hajó előtt.

Eredmények

Szöveg: Visy László Osz

Lanzarote Winter Series: három futam a kezdőnapon Előző

Lanzarote Winter Series: három futam a kezdőnapon

Lanzarote Winter Series: egyelőre távol a tokiói repülőjegytől Következő

Lanzarote Winter Series: egyelőre távol a tokiói repülőjegytől