Siófok  9.4  •  5.5 kn       

Keszthely  8.9  •  0 kn       

Balatonfüred  •  5.3 kn       

Balatonboglár  9.4  •  4.7 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  9.1  •  8 kn       

Tiszafüred  9.9  •  1.7 kn       

Mályi-tó  11.3  •  2.1 kn       

2024. március 02., szombat

Újabb mérföldkő a magyar vitorlázás történetében

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Újabb mérföldkő a magyar vitorlázás történetében

Újabb mérföldkő a magyar vitorlázás történetében

Alig néhány héttel Berecz Zsombor elképesztő Európa-bajnoki győzelme után újabb nemzetközi mérföldkőhöz érkezett a magyar vitorlássport. A 2021-es tokiói olimpiára kvalifikált Berecz Zsombor vezette magyar Sámánok — Bakóczy Robert, Büki Gábor, Czégai Péter, D’Albini András, Galgóczi Tamás, Goszleth Marcell, Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor, Kelemen Tamás, Majthényi Mátyás, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Rozsnyay Domonkos, Szamódy Tamás, Takácsy Levenete, Tomai Balázs, Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán. — 53 nemzet csapatával küzd meg a vitorlázás 2022-es svájci aranykupáján.

SSL Gold Cup

Új korszak kezdődött a nemzetközi versenyvitorlázás történetében: a 2022-től kétévente megrendezésre kerülő SSL világkupa elindításával az egyes országok legnagyobb vitorlázói egyetlen összetartó legénységként harcba szállva, együtt mutathatják meg a szurkoló világ számára a vitorlássport szépségeit és kihívásait, s tehetik büszkévé hazájukat.

SSL Gold Cup keretében — mint a labdarúgó világbajnokság esetében — a földkerekség legkiválóbb vitorlás nemzetei küzdenek meg a győzelemért. A SSL egyik fő célja, hogy a legnagyobb vitorlázó legendáink révén még közelebb hozza szívünkhöz a vitorlássportot. A sportot, melyben a bajtársiasság és kitartás alappillérek, ahol a versenyzők a legnagyobb küzdelmek közepette is rendre támogatják egymást, és ahol a folyamatos fejlődés és tanulás kulcskérdés.

Magyarok a világ élvonalában | bemutatkoznak a Sámánok

Az SSL világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombort választotta a magyarok kapitányává, akinek kérésére az általa 20 legjobbnak ítélt hazai vitorlázó hezitálás nélkül, azonnal csatlakozott a magyar csapathoz. A Sámánok már aktívan készülnek a 2022-es svájci megmérettetésre, a hétvégén pedig balatoni edzőtáboruk izgalmas, olykor embert próbáló pillanataiba nyerhettünk betekintést.

Elszántság, kitartás, hazaszeretet és győzni akarás tükröződik a magyar Sámánok tekintetében. Berecz Zsombor csapatkapitány számos versenyen bizonyította, hogy ha kitartóan haladunk előre, a legnehezebb időkben, a legrögösebb úton is végig tudunk menni. Ezúttal együtt, egy csapatként bizonyíthatjuk, hogy Magyarországnak méltó helye van a legnagyobb vitorlás nemzetek között.

Csatlakozz Te is a magyar Sámánokhoz, kövesd a csapat felkészülését, legszebb és legnehezebb pillanatait online!

Facebookhttps://www.facebook.com/SSL-Team-Hungary-116849653525956

Instagram: https://www.instagram.com/sslteamhungary/

Rolex Middle Sea Race: rajt szombaton, a Wild Joe is ott lesz a mezőnyben Előző

Rolex Middle Sea Race: rajt szombaton, a Wild Joe is ott lesz a mezőnyben

Optimist EurópaBajnokság: alaposan kitettek magukért a mieink! Következő

Optimist EurópaBajnokság: alaposan kitettek magukért a mieink!