Siófok  16.1  •  9.2 kn       

Keszthely  17.9  •  2 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  2.4 kn       

Orfű  19  •  3 kn       

Velencei-tó  17.1  •  14.6 kn       

Tiszafüred  17.8  •  14.2 kn       

Mályi-tó  18.2  •  12.6 kn       

2022. október 02., vasárnap

A Bol D’or – t és a Rund Um – ot már törölték a Kékszalag és a Centomiglia még kérdéses

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Bol D’or – t és a Rund Um – ot már törölték a Kékszalag és a Centomiglia még kérdéses

A Bol D’or – t és a Rund Um – ot már törölték a Kékszalag és a Centomiglia még kérdéses

A korona vírus miatt azt lehetett sejteni, hogy az idei Európai vitorlás szezon elég rövid lesz, és ez nem kerüli el a négy nagy Európai tókerülő versenyt sem. A legkorábban a Bol D’or – t rendezték volna idén 82. alkalommal június 12 és 14 között, de a Societe Nautique de Geneve a verseny rendező klubja bejelentette hogy vírushelyzetre való tekintettel törli a versenyt és 2021 június 11 és 13 között rendezi meg a következő ilyen versenyt.

A második nagy tókerülő a német Rund Um lett volna, ami idén 70. alkalommal rajtolt volna. Ma jelentette be a Lindauer Segler Club, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt nem látják biztosítottnak a verseny megrendezését, és mivel a versenyzők és résztvevők biztonsága és egészsége a legfontosabb, így nem szeretnék vállalni a kockázatot. Egyben sajnálatát is kifejezte a verseny halasztása miatt, amire az elmúlt hetven évben még nem volt példa. A rendezők részéről felmerült egy esetleges őszi időpont gondolata is, de ezzel a lehetőséggel kapcsolatban még rengeteg a kérdőjel.

A Kékszalag is valószínű, hogy ha meg lesz rendezve nem az eredeti július elei időpontban hanem esetlegesen valamikor az ősz folyamán, de ezzel kapcsolatban még nincs hivatalos információ.

A negyedik nagy tókerülő a Centomiglia ami idén szintén 70. alkalommal kerül(ne) megrendezésre. A rendező klub a CVG hivatalosan még nem törölte a rendezvényt.

Új Suzuki Marine tesztközpont nyílik az USA – ban Előző

Új Suzuki Marine tesztközpont nyílik az USA – ban

Újabb két versenyt töröltek az 52 Superseries – ben Következő

Újabb két versenyt töröltek az 52 Superseries – ben